Parking op de Tinelsite

Parking op de Tinelsite

De Tinelsite krijgt steeds meer vorm. Het plein aan het einde van de Goswin de Stassartstraat is helemaal heraangelegd. Wagens kunnen sinds september 2012 via deze straat de stad uitrijden. Het museum Kazerne Dossin opent in december van dat jaar haar deuren. Een tijdelijke parking achter het Predikherenklooster en aan de gevangenis moeten de buurtbewoners van voldoende parkeerplaats voorzien.

 

 

Aanleg tijdelijke parking

Sinds april 2013 is ook de parking aan het Predikherenklooster aangepast, zodat er voldoende parkeerplaatsen voor de buurt gegarandeerd blijven. De stad moedigt de bezoekers van Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten aan om te parkeren in de randparkings (bijvoorbeeld Rode Kruisplein), maar een aantal bezoekers zullen dichter bij het museum willen parkeren, zeker zij die minder mobiel zijn. Het gaat over 85 parkeerplaatsen waarvan 5 voor mindervaliden. De tijdelijke parking wordt behouden tot de realisatie van de ondergrondse parking. Op de tijdelijke parking komt daarna het Tinelpark. Een gedeelte van de tijdelijke parking zal in 2015 ingenomen worden in de werfzone voor het Predikherenklooster.

 

 

Aanleg pleintje Frans Halsvest-Liersesteenweg

Het terrein op de hoek van de Liersesteenweg en de Frans Halsvest werd tijdens de verbouwing van de gevangenis als werfzone gebruikt. Ook deze zone kreeg een concrete invulling. Op het pleintje zijn 19 verlichte parkeerplaatsen aangebracht die via één toegang bereikbaar zijn. De parking is opgenomen in de blauwe zone. Als verhardingsmaterialen werden betonstraatstenen voorzien. De parkings zelf bestaan uit betonnen grasdals en kasseien. Aan de ingang van de gevangenis is er een fietsenstalling voorzien. Er werden 4 nieuwe hoogstammige bomen aangeplant. De plantvakken worden omrand met een brede boordsteen die dienst kan doen als zitrand.