Online aanvragen

Welkom!

Een evenement op poten zetten in Mechelen? Het evenementenloket van stad Mechelen zorgt voor de nodige ondersteuning!

Een evenement aanvragen

Over waar je terecht kan, wat je moet doen en hoe we je kunnen helpen, lees je op deze website. Mis je toch nog wat informatie, geef ons gerust een seintje.

Je evenement vraag je aan via het formulier. Vul het formulier op tijd in zodat wij je aanvraag op de juiste manier kunnen verwerken. Hou rekening met een behandelingstermijn van:

  • Minstens 48u voor een evenement dat doorgaat in een binnenlocatie, met uitzondering van fuiven (hiervoor moet je een termijn van 5 weken respecteren).
  • Minstens 10 dagen voor een evenement dat doorgaat op privéterrein in openlucht  en waar je mensen op uitnodigt (geen publiek event).
  • Minstens 6 weken voor een evenement dat doorgaat op privéterrein EN openbaar domein, en waar iedereen welkom is.

Afhankelijk van waar je evenement doorgaat (op privéterrein of openbaar domein) en het aantal bezoekers zal je aanvraag op een bepaalde manier behandeld worden.

Wil je weten of de locatie die jij in gedachte hebt, nog vrij is op een bepaalde datum? Check dan even de evenementenkalender, waar alle vergunde evenementen in opgenomen zijn.

Extra ondersteuning

Het evenementloket kan je ook ondersteunen in de uitwerking van je evenement. Toets je graag je plannen al een keer af? Maak dan gerust een afspraak met ons.

Wil je jouw activiteit extra promoten? UiT in Mechelen neemt jouw activiteit mee in haar communicatie. Lees hoe.

Online aanvragen

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.