Gepubliceerd op:
10
november
2023

Mechelen deed mee aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Tijdens deze wedstrijd moesten de deelnemende steden zoveel mogelijk ontharden.

Met 80.287 gewipte tegels eindigen we op de vierde plaats. Bravo. Net geen podiumplek. Wel heel wat kleur rijker. Want dankzij die onthardingen, kunnen er planten, bloemen, bomen … in de plek komen. Dat is fijner voor ons, maar ook voor de diertjes zijn onthardingen waardevol.  

Bij de stadsdiensten zochten we naar verschillende kansen om te ontharden, maar we moedigden ook de Mechelaar aan via verschillende acties zoals gratis puinzakken, een cadeaubon, aanleg van geveltuintjes door stadsdiensten ... Gelukkig kregen we hiervoor steun van verschillende partners: Klimaan vzw, onze eigen onthardingsploeg, de Klusbib, het project mARTa in de wijk Heihoek, JMC containers ...

Laat het einde van het kampioenschap jou niet tegenhouden om alsnog te ontharden. We geven je met plezier tips over hoe je voor meer groen kan zorgen. Ook wij blijven naar kansen zoeken om tegels te wippen.