Gepubliceerd op:
25
juni
2019

Op 31 augustus verhuist de bibliotheek van de Moensstraat naar het Predikheren. Door de nieuwe werking moest ook het dienstreglement van de bibliotheek aangepast worden. Dit brengt een aantal veranderingen in de tarieven en openingsuren met zich mee.

Openingsuren

Waar er vandaag nog een onderscheid gemaakt wordt in openingsuren tussen de hoofdbibliotheek en de jeugdbibliotheek zal dat in Het Predikheren niet meer zo zijn. De nieuwe bibliotheek zal geopend zijn volgens de openingsuren van de huidige hoofdbibliotheek. Dat betekent:

  • Maandag en feestdagen: gesloten
  • Dinsdag: 10.30 - 19.30u
  • Woensdag: 10.30 – 17u
  • Donderdag: 10.30 – 19.30u
  • Vrijdag: 10.30 – 17u
  • Zaterdag: 10 – 16u
  • Zondag: 10 – 12.30u

Tijdens de examenperiodes wordt er voor studenten een aparte regeling uitgewerkt. Tijdens de maanden juli en augustus is de bibliotheek ook op zondag gesloten en blijft ze enkel op donderdagavond later open, tot 19.30u. Dinsdag sluit ze al om 17u omdat er tijdens de avonduren in de zomermaanden een pak minder gebruik gemaakt wordt van het aanbod.

De bookdrop of automatische inleverbus aan de zijkant van het gebouw is 24/24 uur en 7/7 dagen beschikbaar.

Tarieven lidmaatschap

Het lidmaatschap voor volwassenen bedraagt momenteel 4 euro en wordt opgetrokken naar 10 euro. Minderjarigen kunnen nog steeds gratis gebruik maken van de diensten en ook voor houders van een UiT-pas met kansentarief verandert er niets.

Voor het gebruik van de computers zal je eveneens een beperkt lidmaatschap moeten aangaan. 

Een overzicht van de aanpassingen van het lidmaatschap:

Lidmaatschap

Oude tarieven

Nieuwe tarieven

Tem 18 jaar

0

0

Niet Mechelaars tot en met 18 jaar

0

0

Vanaf 19 jaar, Mechelaars

4

10

Vanaf 19 jaar, niet Mechelaars

8

15

Uitpas kansentarief

2

2

Beperkt lidmaatschap voor gebruik internetcomputers

0

2

Leenkosten

De uitleentermijn bedraagt nog steeds 28 dagen of zes weken tijdens de zomervakantie. De uitleentermijn kan één keer verlengd worden indien de materialen niet gereserveerd zijn. Wie de boeken na de eenmalige verlenging nog in zijn of haar bezit heeft, betaalt leengeld. Die tarieven stijgen licht voor materialen uit de hoofdbibliotheek.

Reservaties worden opnieuw betalend. Het gaat hier om boeken die ter beschikking zijn in de rekken in Het Predikheren en online gereserveerd worden. Deze boeken worden voor 1 euro klaargezet beneden in het onthaal, zodat Mechelaars deze snel kunnen ophalen.

 

Leenkosten

Oude tarieven

Nieuwe tarieven

Reservaties

0

1

Verlenging per boek, vanaf 12 jaar

0,1

0,1

Leengeld audiovisueel materiaal hoofdbibliotheek

0,25

0,25

Leengeld per dag, tot en met 11 jaar

0,05

0,05

Leengeld per dag, vanaf 12 jaar

0,2

0,25

Magazijncollectie

Het reserveren van uitgeleende werken of werken die in het magazijn staan, blijft gratis. De magazijncollectie blijft toegankelijk voor de gebruikers, ook al verhuist ze niet mee naar Het Predikheren.