Gepubliceerd op:
13
januari
2022

De feestdagen zijn voorbij, maar de gezellige sfeerverlichting blijft nog even. Van 17 tot en met 24 januari wordt de verlichting aangepast voor Valentijn. Tijdens de werken zijn sommige straten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Met de feestdagen achter de rug en met het oog op Valentijn, vervangt Mechelen de sfeerverlichting. De typische kerstelementen verdwijnen uit het straatbeeld en worden vervangen door verlichte hartjes. Hartjes voor alle Mechelaars <3! 

Van maandag 17 januari tot en met maandag 24 januari wordt de kerstverlichting van overspanningen weggenomen en vervangen door de Valentijnsverlichting. Dit gebeurt stelselmatig, waardoor enkele winkelstraten en pleinen tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer.

Tijdelijke afsluiting straten op zondag 23 januari

Op zondag 23 januari ondervindt de binnenstad het meeste hinder: hoogtewerkers nemen dan de rijbaan in van de Hoogstraat (5.30u – 8u), waardoor ook de Korenmarkt, IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat enkele uren niet bereikbaar zijn voor autoverkeer. Na de Hoogstraat, Korenmarkt en Adegemstraat is het de beurt aan de Onze-Lieve-Vrouwestraat en Hanswijkstraat (8u - 10u) en daarna de Graaf van Egmontstraat en Bruul (10u-14u). Volg steeds de aangepaste verkeerssignalisatie.

Ook in de andere winkelstraten in het centrum, net als in de deelgemeenten wordt sfeerverlichting aangepast. Hiervoor wordt de hinder van de hoogtewerkers zo miniem mogelijk gehouden. 

Even hinder, maar we genieten daardoor nog langer van de gezellige en warme sfeerverlichting in onze mooie stad. 

Na Valentijn verdwijnt de sfeerverlichting

Na Valentijn, in de week van 15 februari, wordt alle verlichting gedemonteerd en weggehaald. Zondag 20 februari 2022 tussen 5.30u en 9.30u zullen de hoogtewerkers in de Hoogstraat de rijbaan innemen. De Hoogstraat is dan tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hierdoor zijn ook de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat enkele uren niet bereikbaar voor autoverkeer. Ook de Korenmarkt en de Adegemstraat worden op hetzelfde moment aangepakt.

Daarna volgen om de beurt de Onze-Lieve-Vrouwestraat en Hanswijkstraat (9.30u – 12u), Graaf van Egmontstraat (12u - 14u). Volg goed de aangepaste verkeerssignalisatie.