Gepubliceerd op:
10
januari
2020

De feestdagen zijn voorbij, maar de gezellige sfeerverlichting blijft nog even. Van zondag 12 tot en met woensdag 15 januari wordt de verlichting aangepast voor Valentijn. Tijdens de werken zijn sommige straten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Met de feestdagen achter de rug en met het oog op Valentijn, vervangt Mechelen de kerstverlichting. De typische kerstelementen verdwijnen uit het straatbeeld en worden vervangen door verlichte hartjes.

Zondagochtend 12 januari wordt de kerstverlichting van overspanningen weggenomen en vervangen door de valentijnsverlichting. Van 6u tot 9.30u staan volgende straten op de planning: Hoogstraat, Korenmarkt, Adegemstraat en de Guldenstraat.
Nadien verplaatst de werkzone van 9.30u tot 15u naar de O.L.V.-straat, Hanswijkstraat, Graaf van Egmontstraat en de Vijfhoek. Deze straten zullen tijdelijk afgesloten worden voor het gemotoriseerd verkeer. Er wordt voldoende signalisatie geplaatst.

Maandag 13 januari gaan de werken verder. Tussen 6u en 9.30u wordt de verlichting aangepast in de Bruul, Désiré Boucherystraat, IJzerenleen, Blauwhondstraat, Geitestraat, Borzestraat en de bruggen. Tijdens de werken is de straat tijdelijk niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.
Dinsdag 14 januari worden ook de eyecatchers in de binnenstad weggenomen. 15 januari  komen de nieuwe eyecatchers in de plaats.

Vanaf 16 februari wordt alle verlichting gedemonteerd en weggehaald. Dit gaat zo'n 3 dagen duren.