Gepubliceerd op:
11
januari
2021

De feestdagen zijn voorbij, maar de gezellige sfeerverlichting blijft nog even. Op zondag 17 en maandag 18 januari wordt de verlichting aangepast voor Valentijn. Tijdens de werken zijn sommige straten tijdelijk afgesloten voor autoverkeer.

Met de feestdagen achter de rug en met het oog op Valentijn, vervangt Mechelen de kerstverlichting. De typische kerstelementen verdwijnen uit het straatbeeld en worden vervangen door verlichte hartjes. Hartjes voor alle Mechelaars <3! 

Zondagochtend 17 januari wordt de kerstverlichting van overspanningen weggenomen en vervangen door de Valentijnsverlichting. Van 5.45u tot 10u staan volgende straten op de planning: Brusselpoortstraat, Hoogstraat, Korenmarkt, Adegemstraat en de Guldenstraat. Nadien verplaatst de werkzone van 10u tot 15u naar de O.L.V.-straat, Hanswijkstraat, Graaf van Egmontstraat en de Vijfhoek. Deze straten zullen tijdelijk afgesloten worden voor het gemotoriseerd verkeer. Er wordt voldoende signalisatie geplaatst.

Maandag 18 januari gaan de werken verder. Tussen 6u en 15u wordt de verlichting aangepast in de Bruul, Désiré Boucherystraat, IJzerenleen, Blauwhondstraat, Geitestraat, Borzestraat en aan de bruggen. Tijdens de werken is de straat tijdelijk niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Dinsdag 19 januari wordt verdergewerkt, indien maandag niet alles af is. Op 22 januari worden eyecatchers voor Valentijn geplaatst in de binnenstad. In de deelgemeenten wordt de verlichting gedemonteerd op 25 en 26 januari. 

Na Valentijn, in de week van 15 februari, wordt alle verlichting gedemonteerd en weggehaald. Dit gaat zo'n 3 dagen duren.