ARTstage Urban Wednesdays

Eind augustus en begin september zetten we een zomerbar op het Cultuurplein (aan cultuurcafé De KUUB en het Cultuurcentrum) met performances van urban talent uit onze stad en daarbuiten.

Dj’s, slam poetry, livebands, food & drinks én zoveel meer ... dat is ARTstage! Het worden de warmste woensdagavonden van het jaar. #ARTstage18

Woensdag 29.08.2018

19.00u Slam Aleikum @ Kuub
20.00u Lord Jay
20.30u Abdou
21.00u Selder
22.00u DJ D-Vinyl

Slam Aleikum Dit 5-koppig slam poetry-collectief gecombineerd met DJ D-Vinyl vertelt een uur lang zowel tekstueel als muzikaal hun verhaal in de Kuub. Exciting!
Opkomend hiphop-talent en 100% Mechels, Lord Jay brengt zijn singles ‘Cake’ en ‘Drip’ .

Abdou (gekend van de toenmalige X-factor finalisten 'Lester & Abdou') komt het podium opzwepen met voor het eerst een solo show in Mechelen! Na support-acts voor internationale kleppers zoals o.a. Beyoncé, Ciara, Brandy, Sisqo en Joe brengt hij de r&b-grooves naar #ARTStage18.

Selder is een groovy bende based in Antwerpen, die heel spontaan ontstaan is op een open jam. De band bestaat uit Zadok Bamgboye-Umoru (vocals), Abel Ghekiere (bas & gitaar), Mathilde Luijten (vocals), Orlan Ghekiere (drum) en Jef Van Hoeck (gitaar & keys). Ze maken muziek die niet in hokje te duwen valt maar steeds groovy, funky en easy on the ears is.

De man achter de decks op de eerste Urban Wednesday is lokaal dj-talent D-Vinyl, momenteel gelabeld als dé opkomende dj uit Mechelen, tijdloze sounds en een brede muziekstijl gecombineerd met zijn specifieke showmanship!

Woensdag 05.09.2018

19.00u Latif + support act Frederic Celini -  stand-up comedy @ Kuub 
20.00u Pirroman Presents .. 
20.30u Scottie
21.00u Kain, Yuboy Jeffrey & Biest
22.00u DJ Rosy

Stand-up comedian Latif tourt momenteel Vlaanderen door met zijn nieuwste zaalshow 'Relatif'! Hij passeert eerst langs ARTstage samen met voorprogramma Frédéric Celini

De lenigste man van Mechelen Pirroman presenteert en introduceert breakdance-art in zijn origineelste kunstvorm! Straight up breakdance cypher like a block party.

Zanger, rapper én producer Scottie, aka Trappende Cupido, is op zijn achttien helemaal klaar om te lanceren. Maak kennis via zijn eerste video 'Oost West, Thuis Best' en geniet van zijn eerste exclusieve live showcase.

Kain, Yuboy Jeffrey & Biest zijn geen onbekende namen in de Mechelse hiphop-scene. Deze young generals brachten 7 jaar terug hun ‘Nixtape’ uit en hebben na deze release ook elk solo een plek veroverd in de hiphopscene! Een veelbelovende reunie/comeback-perfomance!

Opkomend talent en female dj Rosy zorgt voor de tropische sounds & urban flavors! Een groeiende naam in de urban clubscene en gekend voor haar werk als dj op Radio Stad.

Woensdag 12.09.2018

19.00u Lisette Ma Neza + Wanna -  slam poetry @ Kuub 
20.00u Rewind 
20.30u Mechelen Hiphopstad Cypher
21.00u Soul’ Art 
22.00u DJ K-Trix 

Inkom: gratis

In samenwerking met Cultuurcentrum, H30 en de KUUB