Gepubliceerd op:
25
februari
2022

Het aanbod aan autodeelsystemen in Mechelen blijft groeien. Ook burgerbeweging Klimaan heeft nu 3 elektrische deelwagens. Zo wordt delen nog gemakkelijker.

Burgerbeweging Klimaan ken je misschien al. Als klimaatcoöperatie streeft ze naar een duurzame samenleving. Ze realiseren projecten rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. En daar horen nu dus ook 100% elektrische deelwagens bij. Ze werken hiervoor samen met energiecoöperatie Coopstroom.  

Momenteel heeft Klimaan 3 elektrische deelwagens in Mechelen. Je vindt een deelwagen aan de Veemarkt en twee in de wijk Nekkerspoel tijdens het project ‘Delende buurten’. Na afloop van 'Delende buurten' eind juni blijft één wagen staan in Nekkerspoel. De tweede krijgt nog een nieuwe plek. Bekijk de locaties

Wat kost het?

Om aan autodelen via Klimaan cvso te doen, word je eerst coöperant. Dat wil zeggen dat je mee investeert in de duurzame en lokale projecten van Klimaan. Dat doe je door een of meerder aandelen te kopen. In ruil daarvoor geniet je inspraak in de organisatie en bepaalde voordelen. Vanaf 3 'Klimaandelen' (300 euro), mag je de deelwagens gebruiken. Momenteel heeft Klimaan al meer dan 200 coöperanten in Mechelen. Coöperanten van Ecopower kunnen ook de wagens gebruiken. 

Ook voor ondernemers is autodelen via Klimaan interessant. Het bedrijf investeert in 'Klimaandelen' en alle werknemers kunnen de deelwagens gebruiken. Een groot bedrijf? Dan kan Klimaan op aanvraag een wagen in de buurt bijplaatsen. 

Eenmaal je coöperant bent, betaal je enkel voor het gebruik van de wagen. Dat kost je 3€/uur en 1,5€ per kWh (gemiddeld 0,24 cent/km). Je kan ook kiezen voor een vast maandtarief van 75€. Nieuwe gebruikers krijgen tot eind maart 30€ rijtegoed cadeau. Meer info over de tarieven en de kortingsactie.

Hoe werkt het?

Je downloadt de Coopstroom-app op je smartphone. Met deze app kan je een auto reserveren, ontgrendelen en weer afsluiten. 

Meer weten?

Volg de online infosessie op 7 maart om 20u. Schrijf je in voor de infosessie.


Vergelijk hier de werking, het aanbod en tarieven van andere aanbieders.