VAN 1 JULI TOT EN MET 1 SEPTEMBER 2019 ZIJN DE HOOFDBIB EN DE BIBPUNTEN GESLOTEN.

Meer info: https://hetpredikheren.mechelen.be/

Woon of werk je in één van de dorpen en lukt het je niet altijd om in de hoofdbib langs te gaan? Bestel je boeken, dvd’s of cd’s dan via de online catalogus op mechelen.bibliotheek.be en laat ze leveren in het bibpunt van je keuze. Een bibpunt is een afhaalpunt in jouw dorp waar we je bestelling gratis leveren. Zo heb je keuze uit de hele collectie, zonder dat je daarvoor naar het stadscentrum moet. In dit bibpunt kan je ontleende objecten ook terug binnenleveren en via het aanwezige digipunt kan je de catalogus raadplegen en reserveren.

Bestel online, haal af in je buurt

Om gebruik te kunnen maken van deze bestelservice moet je wel ingeschreven zijn met je eID-kaart en een e-mailadres én een 'Mijn Bibliotheek-account' hebben. Je bestelt je boeken via je account, van zodra ze beschikbaar zijn in je bibpunt krijg je een mail en kan je jouw bestelling binnen de 8 dagen ophalen. Het afhalen en terugbrengen van je bestelling registreer je zelf via de selfservicestations. Het bibpunt wordt opengehouden dankzij de vrijwilligers van de dorpshuiswerking,  er is geen professionele ondersteuning aanwezig. Loopt iets niet zoals gewenst of gaat het mis, neem dan contact op met personeel van de bib. Op elk punt is een telefoon aanwezig om je verder te helpen. 

 • Wijkhuis Battel - Marterstraat 18 
  woensdag tussen 17u en 19u

 • Dorpshuis Heffen - De Kettinghe, Sint-Amandusstraat 5A
  woensdag tussen 12u en 14u

 • Dorpshuis Hombeek - Leibeekstraat 2
  dinsdag tussen 18u en 20u en woensdag tussen 14u en 16u

 • Dorpshuis Leest  - Ten Moortele 1
  woensdag tussen 13u30 en 16u30 en donderdag tussen 18u en 20u

 • Dorpshuis Muizen - Magdalenasteenweg 49
  woensdag tussen 13.30u en 17u

 • Dorpshuis Walem - Koning Albertstraat 54
  woensdag tussen 13.30u en 15.30u en donderdag tussen 18u en 20u.

Loopt er iets mis? Laat het ons weten.

Dankzij de bibpunten is de bibliotheek altijd vlakbij. Heel de bibliotheekcollectie is nu makkelijk beschikbaar voor iedereen. Loopt er iets mis? Laat het dan weten via uitleen.bibliotheek@mechelen.be. Op die manier kunnen we de service continu blijven verbeteren.