17de BNA contactdagen - 4 en 5 april te Mechelen

Op 4 en 5 april 2019 was Mechelen gaststad voor de 17de BNA Contactdagen, de jaarlijkse hoogmis voor Belgische en Nederlandse archeologen en bouwhistorici. Het programma was zeer gevarieerd met thema's als "pelgrimsinsignes", "de materiële cultuur van de 'lange' 19de eeuw", "de profundis, wat menselijke resten ons vertellen" en "weelderig wonen (stadspaleizen, buitenplaatsen, ...)".

Een foto-impressie

Dat het een succes ging worden konden we al een beetje voorspellen; de eerste dag was een week voor de sluiting van de inschrijvingen uitverkocht. Meer dan 125 collega's uit zowel Nederland als België bezochten 4 april het congres om zich te laten onderdompelen in de fysische antropologie en bouwhistorie van de Lage Landen. We sloten de dag af met een bezoek aan het Museum Hof van Busleyden. De tweede dag, 5 april, meer gericht op 19de-eeuwse vondsten en insignes, was niet minder succesvol. Hieronder een foto-impressie.

BNA Contactdagen voor Belgische en Nederlandse archeologen en bouwhistorici 2019

Het programma

Het programma voor beide dagen vind je hieronder:

Programma

Programma

Praktisch

Het congres vond plaats in Thomas More, Campus de Vest: Zandpoortvest 60, 2800 Mechelen. De organisatie was in handen van de Dienst Archeologie Mechelen, Center for Artefact Research vzw, Stichting Promotie Archeologie (SPA) en Museum Hof van Busleyden.