Voor wie?

Zit je in het basisonderwijs?

In het eerste en tweede leerjaar is alles weer nieuw. Een nieuwe juf of meester, een nieuwe klas en een agenda met huiswerk erin. Nieuwe dingen zijn heel leuk, maar niet altijd gemakkelijk: 

  • Kan je het Nederlands in de klas nog niet goed volgen?
  • Hoe moet je een agenda gebruiken? 
  • Hoe moet je huiswerk maken? 
  • Kan huiswerk ook leuk zijn? 

Soms  is het heel moeilijk om hier thuis op te oefenen. Daar kan een buddy jou mee helpen!  Een buddy is geen juf of meester. Een buddy is iemand die jou graag na schooltijd komt helpen.

Ook het zesde leerjaar is best wel een beetje spannend.  Je bereidt je volop voor op het middelbaar en soms zit je met veel vragen: Welke school kies ik, welke richting en waar kan ik de juiste info vinden?  Ook hier kan een buddy helpen om een antwoord te vinden op al jouw vragen.

Zit je in het secundair onderwijs?

In de eerste graad van het secundair of middelbaar is alles weer nieuw. Naast nieuwe vakken, leerkrachten en lokalen zijn er ook meer verwachtingen. Maar hoe studeer ik goed? Hoe gebruik ik het best mijn agenda? Hoe ga ik om met huiswerk of het leren voor toetsen en examens?

Zelf weet je niet goed hoe je al deze nieuwe taken kan aanpakken. Soms is thuis bezig zijn met school ook niet altijd gemakkelijk. Misschien is er teveel afleiding en kan je je moeilijk concentreren; of er is niet echt een plek om je huiswerk te maken. Of je krijgt weinig hulp thuis, bijvoorbeeld omdat je ouders een andere taal dan het Nederlands spreken.

Soms kennen ouders de school en de taken op school niet goed, maar willen ze wel graag dat hun kind het goed doet. 

Dan kan een buddy voor jou een grote hulp zijn.