De bus is voor veel mensen een duurzaam alternatief voor de auto. Het is dan ook positief om vast te stellen dat het aantal busreizigers in Mechelen blijft stijgen. Die sterke stijging is zeker ook te danken aan de inspanningen die de stad doet om het busverkeer te promoten. Via het derdebetalersysteem komt de stad immers tussen in de kostprijs voor een busrit.

Buslijnen en -haltes

Dienstregelingen en reisadvies kan je terugvinden op de website van De Lijn.

Ook alle informatie over eventuele omleidingen voor wegenwerken of evenementen wordt daar verzameld. Wie op de hoogte wil blijven van alle omleidingen op een bepaalde lijn kan zich ook inschrijven op een nieuwsbrief. Dan krijg je automatisch de actuele reisinformatie.

  Je weet niet welke bus je moet nemen?

  • Op de website van De Lijn kan je gemakkelijk je reisroute berekenen om van punt A naar punt B te reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt een compleet overzicht van welke bus, trein of tram je moet nemen en welke stukken je te voet moet doen.
  • Op de het infonummer van De Lijn, 070 220 200, helpen ze je graag verder.

Goedkoper op de bus

Derdebetalersysteem

De stad komt via een derdebetalersysteem tussen in de kostprijs voor het openbaar vervoer met De Lijn.  De Mechelse kinderen en jongeren genieten een korting van 33% op hun Buzzy pazz.

Meer informatie vind je hier.

Lijnkaart

Als je af en toe reist of je reist met meerdere personen, dan is een Lijnkaart het voordeligst. Een rit met een Lijnkaart is tot de helft goedkoper dan een rit met een biljet. De Lijnkaart is enkel te koop in de Lijnwinkel, aan de verkoopautomaat of in de voorverkooppunten.

Andere kortingen

Sommige mensen hebben recht op een een abonnement tegen een verminderd tarief:

  • mensen met een leefloon of inkomensgarantie
  • houders van een WIGW (Weduwen, Invaliden, Gepensioneerden, Wezen)
  • werkzoekenden in trajectbegeleiding bij de VAB
  • asielzoekers
  • jongeren begeleid door een voorziening van de bijzondere jeugdzorg
  • 65+
  • een gezin met meer dan 1 Buzzy Pazz

Nog vragen? Surf naar delijn.be/tarieven of bel naar De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min.).

Service voor rolstoelgebruikers

De Lijn werkt volop aan veilig en comfortabel openbaar vervoer voor rolstoelgebruikers. Ook in Mechelen worden de nodige stappen gezet om drempels te verlagen. Omdat nog lang niet alle bussen rolstoeltoegankelijk zijn, wordt er gewerkt met een reservatiesysteem om rolstoelgebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn bij hun verplaatsingen. Als rolstoelgebruiker kan je bellen op het nummer 03 218 14 94 van de belbuscentrale om zo een plaats te reserveren op een rolstoeltoegankelijk voertuig in Mechelen.

Meer informatie vind je in de folder van De Lijn of op hun website.