Gepubliceerd op:
24
maart
2023

Op de Botermarkt vind je van zaterdag 25 tot en met woensdag 29 maart een kleine, maar leuke Carnavalskermis. Op zondag 26 maart trekt de Carnavalsstoet door de binnenstad en kan je de stoet en kermis combineren. Goed plan, toch?

Carnaval voorbij? Nee hoor, in Mechelen moet het feest nog beginnen! Op zondag 26 maart trekt de Carnavalsstoet door de Mechelse binnenstad. Plezier voor jong en oud gegarandeerd! Op zoek naar nog wat extra plezier? Op de Botermarkt vind je van zaterdag 25 tot en met woensdag 29 maart een kleine, maar leuke Carnavalskermis. Laat je (klein)kinderen rondjes draaien op de molen, eendjes vangen of ballen gooien en tover een glimlach op hun snoetjes. Trakteer ze op een lekkere hotdog en frietjes, of beter: trakteer jezelf ook op een lekkere snack en ga tevreden en voldaan naar huis.

Carnavalsstoet

Kom op zondag 26 maart genieten van de kleurrijke en vrolijke Carnavalsstoet in de Mechelse binnenstad. De stoet wordt georganiseerd door de Stadscarnavalsgilde De Maneblussers. Vanaf 14.11u trekt de stoet met veel toeters en bellen door de straten. Zoek een plekje langs het parcours en geniet. Wie weet vang je wel wat snoepgoed?

Parkeer- en verkeersbeperkingen 26.03:

  • Parkeerverbod van 10 tot 18 uur:  Lange Heergracht, Zwartzustersberg, Blokstraat.
  • Parkeerverbod van 11 tot 18 uur: Lange Schipstraat
  • Verkeersbeperkingen: Het parcours van de carnavalstoet wordt tussen 14.45 en ongeveer 17.30 uur verkeersvrij gemaakt.
  • Bereikbaarheid parkings: Met uitzondering van de Centerparking in de Blauwhondstraat, die tijdens de doortocht van de Carnavalsstoet tijdelijk niet bereikbaar zal zijn, blijven alle parkings in de binnenstad bereikbaar.

Praktisch

Carnavalskermis: 25.03 – 29.03

  • Elke namiddag open tot +/- 18u
  • Botermarkt, Mechelen

Carnavalsstoet: 26.03

  • Start: 14.11u
  • Parcours: Veemarkt, Befferstraat, Grote Markt (schuin oversteken), Steenweg, IJzerenleen, Lange Schipstraat, Bruul, Grote Markt, Befferstraat.