Naar aanleiding van de corona-uitbraak werd door de Vlaamse Regering een noodfonds voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen opgericht, De stad Mechelen tracht via de beschikbare budgetten van dit fonds het sportleven een financiële ondersteuning te geven om deze moeilijke periode te kunnen overbruggen.

Gemeenteraad 14 december 2020

In deze Gemeenteraad werd volgend toelagereglement goedgekeurd:

  • het stedelijk reglement inzake toelage inzake toelage coronanoodfonds voor Mechelse sportondernemingen en -verenigingen

Met dit reglement biedt de Stad Mechelen een ondersteuning aan erkende Mechelse sportverenigingen en aan Mechelse sportondernemingen die het omwille van corona financieel moeilijk hebben door het verminderen of wegvallen van inkomsten. In het reglement vind je de voorwaarden en verplichtingen terug voor het verkrijgen van de toelage.

De toelage aanvragen kan via het juiste excelformulier ingevuld en met de bijhorende bewijsstukken door te mailen naar sportdienst@mechelen.be en dit ten laatste op 15 januari 2021 om middernacht.

Klik hier voor het reglement

Klik hier voor het aanvraagformulier voor erkende Mechelse sportverenigingen

Klik hier voor het aanvraagformulier voor Mechelse sportondernemingen die in de KBO zijn opgenomen met Nacebelcode 2008 met Activiteitencode 93.11

 


 

Gemeenteraad 7 september 2020

In deze Gemeenteraad werden volgende toelagereglementen goedgekeurd:

Let op: voor deze 2 reglementen is de inschrijfdatum al voorbij!