Hoe gaan we samen de strijd aan tegen corona?

  1. Volg de 6 gouden regels. Afstand houden en wanneer dit niet kan, een mondmasker dragen zijn hierbij cruciaal om zelf niet besmet te raken.
  2. Download de Corona-alert app


De bronnen van de in dit dashboard gepubliceerde gegevens zijn enerzijds Sciensano en de Zorgatlas Vlaanderen, samengebracht en geïnterpreteerd door de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne*. De totalen in de verschillende tegels kunnen (licht) afwijken van de data die gepubliceerd worden door Sciensano.

  • Enerzijds omwille van een andere interpretatie van het aantal besmettingen. De Zorgatlas Vlaanderen telt ook de vals negatieve testen en de door de huisarts reeds bevestigde besmettingen waarvan de testresultaten nog niet gekend zijn, mee;
  • Anderzijds door het moment van publicatie: Sciensano publiceert telkens de gegevens van 3 dagen geleden, de Zorgatlas Vlaanderen die van de dag voordien. Sciensano doet extra kwaliteitscontrole op de data waardoor de doorlooptermijn langer is.

Deze informatie wordt telkens op dinsdag en op vrijdag aangevuld. Wil je toch dagelijkse cijfers analyseren dan kan je terecht op de VUB corona kennisbank.

* Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne is een netwerk van partners, zowel professionelen als mantelzorgers en vrijwilligers, met als doel het optimaliseren van welzijn en gezondheid van alle mensen die in haar regio wonen, werken en/of leven www.elzmechelenkatelijne.be.