ROJM OverKop Mechelen

Een luisterend oor voor jongeren tot 25 jaar

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. In Mechelen vind je het OverKop-huis in ROJM (Battelsteenweg 50 A). Momenteel is ook ROJM gesloten, je kan het OverKop-huis dus een tijdje niet bezoeken.

Heb je toch even nood aan een luisterend oor, een gesprek of een geruststellende stem? ROJM OverKop Mechelen blijft bereikbaar via telefoon, WhatsApp, video-gesprek en social media! Neem contact en Eline en Farid wijzen je de weg om elkaar digitaal te ontmoeten. Maar ook Karen, Malika en Ludmilla blijven voor jullie online!

  • Eline (OverKop-JAC) 0498 93 47 18
  • Farid (OverKop – ROJM) 0473 97 30 80

Wil je chatten met iemand van het JAC of OverKop? Je kan elke dag van maandag tot vrijdag chatten van 13u tot 19u op www.jac.be/chat en van maandag tot zaterdag van 18u tot 22u op www.overkop.be/chat

Stuur je liever een bericht uit op Facebook? Check dan OverKop Mechelen en wij checken jouw bericht!


WAT WAT

No-Nonsense info voor jongeren

WAT WAT is een platform van meer dan 70 organisaties (denk aan Awel, Sensoa, VDAB, Publiq, Child Focus, etc.) die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp. Op www.watwat.be/corona verzamelden ze ook een heleboel artikels over het coronavirus.


Awel

kinder- en jongerentelefoon 102

Elke jongere tussen 6 en 25 jaar oud op zoek naar een antwoord op een vraag, worstelend met een onbesliste keuze of verveeld met een verhaal kan volledig gratis en anoniem contact opnemen met Awel.

De dienstverlening van Awel is gratis. Je moet dus niet betalen om Awel te contacteren. En een gesprek met 102 is niet zichtbaar op de factuur. We zorgen ervoor dat je jouw vragen kan stellen zonder dat iemand anders hierover iets hoeft te weten. Zo vraagt Awel nooit naar je naam of naar je contactgegevens.

Zit je niet goed in je vel. Ben je in de war of voel je je down. Neem een kijkje op awel.be/themas/niet-goed-mijn-vel