De Nekkerhal ligt centraal in de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne, is makkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor elk type vervoermiddel.

Met de fiets

Voorbij station Mechelen kan je veilig fietsen langs een breed fietspad op de N15. Fietsers kunnen eveneens aanrijden via Nekkerspoel-Borcht, de Lakenmakerstraat of de Plattebeekstraat. Er zijn meerdere grote fietsenstallingen voorzien. Volg steeds het aangeduide circulatieplan.

Geen eigen fiets? Probeer dan eens de groene deelfietsen van Mobit uit! Ook een elektrische deelstep van Hoppy behoort tot de mogelijkheden. Zowel de fietsen als de steps krijgen vanaf half maart een 'hotspot' aan de Nekkerhal. Meer info over deelmobiliteit.

Met het openbaar vervoer

De Lijn legt, vanaf half maart, een extra halte in op het terrein, vlak voor de ingang van het vaccinatiecentrum voor volgende buslijnen:

Lijn 520 Tremelo - Schriek - Putte - Mechelen Station  (1 bus/uur)
Lijn 530 Aarschot - Keerbergen - Bonheiden - Mechelen Station (1 bus/uur)

Vanuit Sint-Katelijne-Waver zijn er verschillende bussen die rijden tot aan halte Bleekstraat (ter hoogte van de uitrit van Parking Zandpoortvest). Hier kan je overstappen op Lijn 520 of 530. 

Daarnaast houden verschillende buslijnen halt aan het station Nekkerspoel. Vanaf het station wandel je te voet verder via de Lakenmakerstraat naar de Nekkerhal. (750 meter, 10 minuten)

De dienstregeling van De Lijn kan je hier raadplegen.

Met de wagen

Kom je met de wagen, dan kan dit enkel via de N15. Eenmaal op het domein volg je het aangeduide circulatieplan. Je kan iemand afzetten in de Kiss & Ride-zone maar er is ook voldoende parkeerplaats voorzien. De parking is gratis.

Minder mobiel?

Voor wie minder goed te been is, is een aparte parking voorzien, vlakbij de ingang (Kiss & Ride). Ook zijn er ter plaatse rolstoelen beschikbaar, indien nodig.

Met taxicheques

Kan je je niet meer vlot verplaatsen? En biedt het openbaar vervoer geen oplossing of beschik je niet over een auto? Dan kunnen taxicheques je helpen. Met taxicheques kan je aan een voordeeltarief taxiritten in Mechelen betalen. We verlagen tijdelijk de leeftijdsgrens van 75+ naar 65+ zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de cheques. Ook inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen met taxicheques hun rit naar de Nekkerhal betalen.

Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. Jij betaalt bij aankoop slechts de helft. Je koopt de cheques online, in het Huis van de Mechelaar of in het Sociaal Huis. Alle info over de aankoop en het gebruik van de cheques.

Minder Mobielen Centrale

Wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer omwille van ziekte, ouderdom of handicap kan een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Dat is een netwerk van meer dan 50 vrijwillige chauffeurs die jou met hun eigen auto op een makkelijke, veilige en comfortabele wijze ter plaatse brengen. Voor een rit van en naar de Nekkerhal wordt de inkomensbegrenzing tijdelijk opgeschort. Ook niet-leden kunnen na een eenmalige registratie (1 euro) gebruik maken van de dienstverlening. 

Help, ik geraak er niet!

Lukt het voor jou toch écht niet om naar de Nekkerhal te komen? Momenteel zoekt Stad Mechelen uit welke alternatieve oplossingen mogelijk zijn. Je verneemt het hier binnenkort.