De Nekkerhal ligt centraal in de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne, is makkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor elk type vervoermiddel.

Met de fiets

Voorbij station Mechelen kan je veilig fietsen langs een breed fietspad op de N15. Fietsers kunnen eveneens aanrijden via Nekkerspoel-Borcht, de Lakenmakerstraat of de Plattebeekstraat. Er zijn meerdere grote fietsenstallingen voorzien. Volg steeds het aangeduide circulatieplan. Bekijk het plannetje.

Geen eigen fiets? Probeer dan eens de groene deelfietsen van Mobit uit! Ook een elektrische deelstep van Hoppy behoort tot de mogelijkheden. Zowel de fietsen als de steps kregen een 'hotspot' aan de Nekkerhal. Bovendien doet Mobit alle bestaande en nieuwe gebruikers twee ritten cadeau voor hun verplaatsing naar het vaccinatiecentrum. De ritten verschijnen automatisch in de app. Meer info over deelmobiliteit.

Met het openbaar vervoer

De Lijn legt, vanaf 10 maart, een extra halte in op het terrein, vlak voor de ingang van het vaccinatiecentrum voor volgende buslijnen:

Lijn 520 Tremelo - Schriek - Putte - Mechelen Station  (1 bus/uur)
Lijn 530 Aarschot - Keerbergen - Bonheiden - Mechelen Station (1 bus/uur)

Opgelet: de halte aan het vaccinatiecentrum wordt bediend door zowel de bussen met Mechelen Station als bestemming, als de bussen met Aarschot en Tremelo als eindbestemming. Controleer voor het opstappen dus goed het scherm aan de voorzijde van de bus op de juiste rijrichting. 

Vanuit Sint-Katelijne-Waver zijn er verschillende bussen die rijden tot aan halte Bleekstraat (ter hoogte van de uitrit van Parking Zandpoortvest). Hier kan je overstappen op Lijn 520 of 530. 

Daarnaast houden verschillende buslijnen halt aan het station Nekkerspoel. Vanaf het station wandel je te voet verder via de Lakenmakerstraat naar de Nekkerhal. (750 meter, 10 minuten) Bekijk het plannetje.

Je route plannen kan via de routeplanner van De Lijn: filter op buslijnen 520 en 530 en halte Sint-Libertuskerk. De halte Sint-Libertuskerk = halte vaccinatiecentrum. (enkel voor lijnen 520 en 530)

Met de wagen

Kom je met de wagen, dan kan dit enkel via de N15. Eenmaal op het domein volg je het aangeduide circulatieplan. Je kan iemand afzetten in de Kiss & Ride-zone maar er is ook voldoende parkeerplaats voorzien. De parking is gratis. Bekijk het plannetje.

Minder mobiel?

Voor wie minder goed te been is, is een aparte parking voorzien, vlakbij de ingang (Kiss & Ride). Ook zijn er ter plaatse rolstoelen beschikbaar, indien nodig.

Minder Mobielen Centrale

Wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer omwille van ziekte, ouderdom of handicap kan een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Dat is een netwerk van meer dan 50 vrijwillige chauffeurs die jou met hun eigen auto op een makkelijke, veilige en comfortabele wijze ter plaatse brengen. Voor een rit van en naar de Nekkerhal wordt de inkomensbegrenzing tijdelijk opgeschort. Ook niet-leden kunnen voor deze rit gebruik maken van de dienstverlening en dit uitzonderlijk zonder bijkomende registratiekost.

  • Mensen die willen gebruik maken van deze dienstverlening dienen zich aan te melden en in te schrijven (naam, adres en geboortedatum/rijksregisternr) : op werkdagen tussen 9u-11u op het nummer 015 44 52 39. Buiten deze uren laat je best een bericht achter.
  • Het aanvragen van de rit gebeurt via dezelfde telefoonnummer, minimaal 2 dagen op voorhand.
  • Er wordt een km-vergoeding aangerekend van 0,35€/km vanaf de startplaats/woonplaats van de chauffeur. Dit is rechtstreeks met de chauffeur af te rekenen.
  • Vervoer van meerder personen is enkel toegelaten wanneer deze tot dezelfde bubbel behoren (samenwonend) en wanneer de chauffeur daarin toestaat

Nieuwe vrijwilligers kunnen eveneens aangemeld worden via bovenvermeld telefoonnummer.

Met taxicheques

Kan je je niet meer vlot verplaatsen? En biedt het openbaar vervoer geen oplossing of beschik je niet over een auto? Dan kunnen taxicheques je helpen. Met taxicheques kan je aan een voordeeltarief taxiritten in Mechelen betalen. We verlagen tijdelijk de leeftijdsgrens van 75+ naar 65+ zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de cheques. Ook inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen met taxicheques hun rit naar de Nekkerhal betalen.

Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. Jij betaalt bij aankoop slechts de helft. Je koopt de cheques online, in het Huis van de Mechelaar of in het Sociaal Huis. Alle info over de aankoop en het gebruik van de cheques.

Help, ik geraak er niet!

Mensen die écht niet in het vaccinatiecentrum raken, omwille van sterk beperkte mobiliteit of medische redenen, komen in aanmerking voor thuisvaccinatie. De huisartsen bepalen dit op basis van specifieke criteria. Thuisvaccinatie is en blijft een uitzondering.