Voor de derde prik ontvangen we je graag in het nieuwe vaccinatiecentrum in het voormalig ziekenhuis aan de Zwartzustersvest. 

Met de fiets

Het vaccinatiecentrum aan de Zwartzustersvest is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets achterlaten in de voorziene fietsparking.

Geen eigen fiets? Probeer dan eens de groene deelfietsen van Mobit uit! Ook een elektrische deelstep van Hoppy behoort tot de mogelijkheden. 

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte voor het oude ziekenhuis, is de Veemarkt. Hier passeren heel wat buslijnen: 1, 2, 5, 500, 508, 550, 551, 552, 558.

Ook aan de halte Mechelen Nekkerspoel-station stoppen heel wat buslijnen: 1, 510, 511, 512, 560, 561 en 681.

Belangrijk: koop vooraf je busticket via je smartphone of in De Lijnwinkel, een krantenwinkel of supermarkt.

Raadpleeg de dienstregeling van De Lijn via www.delijn.be of bel naar 070 220 200 (€0,30/min)

Je route plannen kan via de routeplanner van De Lijn.

Met de wagen

Dat kan enkel via de Mechelse ring. Afhankelijk vanuit welke richting je komt (Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver), zal je ter hoogte van de F. de Merodestraat een draaibeweging moeten maken.

Je volgt de pijltjes naar de bovengrondse parkeerplaatsen. Parkeren is gratis, de slagbomen staan open.

Minder mobiel?

Voor wie minder goed te been is, is een aparte parking voorzien, vlakbij de ingang. Ook zijn er ter plaatse rolstoelen beschikbaar, indien nodig.

Minder Mobielen Centrale

Wie geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer omwille van ziekte, ouderdom of handicap kan een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Dat is een netwerk van meer dan 50 vrijwillige chauffeurs die jou met hun eigen auto op een makkelijke, veilige en comfortabele wijze ter plaatse brengen. Voor een rit van en naar de Nekkerhal wordt de inkomensbegrenzing tijdelijk opgeschort. Ook niet-leden kunnen voor deze rit gebruik maken van de dienstverlening en dit uitzonderlijk zonder bijkomende registratiekost.

  • Mensen die willen gebruik maken van deze dienstverlening dienen zich aan te melden en in te schrijven (naam, adres en geboortedatum/rijksregisternr) : op werkdagen tussen 9u-11u op het nummer 015 44 52 39. Buiten deze uren laat je best een bericht achter.
  • Het aanvragen van de rit gebeurt via dezelfde telefoonnummer, minimaal 2 dagen op voorhand.
  • Er wordt een km-vergoeding aangerekend van 0,35€/km vanaf de startplaats/woonplaats van de chauffeur. Dit is rechtstreeks met de chauffeur af te rekenen.
  • Vervoer van meerder personen is enkel toegelaten wanneer deze tot dezelfde bubbel behoren (samenwonend) en wanneer de chauffeur daarin toestaat

Nieuwe vrijwilligers kunnen eveneens aangemeld worden via bovenvermeld telefoonnummer.

Met taxicheques

Kan je je niet meer vlot verplaatsen? En biedt het openbaar vervoer geen oplossing of beschik je niet over een auto? Dan kunnen taxicheques je helpen. Met taxicheques kan je aan een voordeeltarief taxiritten in Mechelen betalen. We verlagen tijdelijk de leeftijdsgrens van 75+ naar 65+ zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de cheques. Ook inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen met taxicheques hun rit naar het vaccinatiecentrum betalen.

Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. Jij betaalt bij aankoop slechts de helft. Je koopt de cheques online, in het Huis van de Mechelaar of in het Sociaal Huis. Alle info over de aankoop en het gebruik van de cheques.

Help, ik geraak er niet!

Mensen die écht niet in het vaccinatiecentrum raken, omwille van sterk beperkte mobiliteit of medische redenen, komen in aanmerking voor thuisvaccinatie. De huisartsen bepalen dit op basis van specifieke criteria. Thuisvaccinatie is en blijft een uitzondering.