Voor de herfstvaccinatie ontvangen we je graag in het vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan 20.  

Te voet & met de fiets

Het vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan is makkelijk bereikbaar voor voetgangers en fietser. Je kan je fiets achterlaten in de voorziene fietsparking.

Er wordt een extra oversteekplaats voorzien ter hoogte van brouwerij Het Anker. 

Geen eigen fiets? Probeer dan eens de groene deelfietsen van Mobit uit! Ook een elektrische deelstep van Hoppy behoort tot de mogelijkheden. 

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde halte voor het vaccinatiecentrum is halte 'Rode Kruisplein.' Hier passeren de buslijnen 6 en 9. (beperkte bediening in weekends en daluren). Daarnaast kan je ook buslijn 500 nemen en afstappen aan de halte Nokerstraat. Vanaf hier volg je de wegwijzers naar het vaccinatiecentrum.

Belangrijk: koop vooraf je busticket via je smartphone of in De Lijnwinkel, een krantenwinkel of supermarkt.

Raadpleeg de dienstregeling van De Lijn via www.delijn.be of bel naar 070 220 200 (€0,30/min)

Je route plannen kan via de routeplanner van De Lijn.

Met de wagen

De ventweg ter hoogte van het Rode Kruisplein is afgesloten.

Aanrijden doe je het beste vanuit noordelijke richting. (kruispunt McDonald's) Je kan dan makkelijk vanop de ring de ventweg oprijden ter hoogte van het vaccinatiecentrum. Door werken ter hoogte van brouwerij Het Anker is het niet mogelijk om de ventweg onder de brug richting vaccinatiecentrum op te rijden.

Wegrijden doe je in de richting van het kruispunt Adegemstraat & Battelsesteenweg.

Tijdens prikdagen is de parking aan het vaccinatiecentrum voorbehouden voor bezoekers van het vaccinatiecentrum (en Gamma). Parkeren is hier gratis, wel moet je je parkeerschijf leggen.

Opgelet: de rijroute kan in de toekomst wijzigen in functie van fase 4 van de tijdelijke herinrichting van de vesten. Hou daarom deze pagina in het oog voor je vertrek, kom op tijd en volg de signalisatie ter plaatse.

Minder mobiel?

Voor wie minder goed te been is, is een aparte parking voorzien, vlakbij de ingang. Ook zijn er ter plaatse rolstoelen beschikbaar, indien nodig.

 

Met taxicheques

Kan je je niet meer vlot verplaatsen? En biedt het openbaar vervoer geen oplossing of beschik je niet over een auto? Dan kunnen taxicheques je helpen. Met taxicheques kan je aan een voordeeltarief taxiritten in Mechelen betalen. We verlagen tijdelijk de leeftijdsgrens van 75+ naar 65+ zodat meer mensen gebruik kunnen maken van de cheques. Ook inwoners van Sint-Katelijne-Waver kunnen met taxicheques hun rit naar het vaccinatiecentrum betalen.

Elke cheque heeft een waarde van 2,50 euro. Jij betaalt bij aankoop slechts de helft. Je koopt de cheques online, in het Huis van de Mechelaar of in het Sociaal Huis. Alle info over de aankoop en het gebruik van de cheques.

Help, ik geraak er niet!

Mensen die écht niet in het vaccinatiecentrum raken, omwille van sterk beperkte mobiliteit of medische redenen, komen in aanmerking voor thuisvaccinatie. De huisartsen bepalen dit op basis van specifieke criteria. Thuisvaccinatie is en blijft een uitzondering.