Meld je minstens vijf minuten voor het afgesproken tijdstip aan bij het vaccinatiecentrum. Kom alleen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. Vergeet de nodige documenten niet.

De prevaccinatiezone

  • Bij aankomst wordt je temperatuur gemeten. Heb je koorts (>38°), dan mag je het centrum niet binnen. Vervolgens controleert een medewerker je identiteit en de uitnodiging met het tijdstip van je afspraak en mag het vaccinatieproces starten.
  • Je registreert je met je e-ticket aan de loketten. Hier krijg je één van de twee vaccinatielijnen en een volgnummer toegewezen. Neem plaats in de wachtruimte, tot je je volgnummer op de digitale schermen ziet verschijnen.
  • In een aparte ruimte overloopt een zorgverlener samen met jou een medische vragenlijst. Je bespreekt je gezondheid, medische voorgeschiedenis en eventuele allergieën.

De vaccinatiezone

Hier krijg je je prik. Geen zorgen, dat gaat snel en je voelt er weinig van.

Tip: doe alvast een los T-shirt, hemd of blouse aan zodat je enkel maar je mouw moet oprollen.

De postvaccinatiezone

  • Na je prik neem je opnieuw even plaats in een wachtruimte. Hier wacht je nog een dik kwartier. Zo zijn de zorgverleners zeker dat je goed reageert op de prik of kunnen ze bij een slechte reactie snel ingrijpen.

Terug thuis

Net als bij andere vaccinaties kunnen enkele lokale en algemene nevenwerkingen optreden. Het gaat om pijn, roodheid, spierstijfheid op de plaats van injectie, en bij sommigen wat koorts, vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid. De meeste nevenwerkingen verdwijnen na 48u vanzelf.

Ondervind je toch andere of blijvende bijwerkingen, neem dan contact op met je huisarts. Andere bijwerkingen dan de hierboven genoemde, kan je ook steeds melden aan het FAGG.