De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. Natuurlijk willen we geen enkel vaccin verloren laten gaan. Lege plekjes in de planning of last-minute annulaties vullen we daarom op met reservelijsten. Heb jij een flexibele agenda en kan je je snel vrij maken om in het vaccinatiecentrum te zijn? Zet je dan op deze reservelijsten. 


QVAX

Vanaf nu kan iedereen in afwachting van zijn of haar oproepingsbrief zich alvast registreren op de reservelijst van de federale overheid nl. QVAX. Sta je op deze lijst, dan word je uitgenodigd op basis van gaten in de planning, bijvoorbeeld door annulaties van afspraken. QVAX werkt dus pro-actief en nodigt uit volgens prioriteit (leeftijd, risicopatiënt ...).

Zet mij op de QVAX reservelijst


Mechelse last minute-lijst 

Om geen vaccins verloren te laten gaan, gaat het vaccinatiecentrum Mechelen - SKW nog een stapje verder. Om last minute annulaties of no-shows op te vangen, start het centrum met een aanvullende lastminute-lijst.

Ben je jonger dan 65 en ouder dan 18, flexibel en mobiel? Registreer je dan zeker ook op deze reservelijst. Je ontvangt dan in de loop van volgende weken misschien een uitnodiging om je nog de avond zelf te laten prikken. Opgelet: ook dit proces gebeurt volgens de richtlijnen van de overheid. We respecteren dus steeds de verplichte volgorde op basis van prioriteit (leeftijd, risicopatiënt …).

Zet mij op de Mechelse lastminute-lijst

Je oproep

Wanneer er een vaccinatiemoment voor jou is vrijgekomen, ontvang je hiervoor een oproep. Je krijgt een sms of spraakbericht van het nummer 8686 en/of een email van Be-Alert. Of het callcenter van het vaccinatiecentrum neemt rechtstreeks contact met je op. Wees steeds voorzichtig met berichten van andere afzenders.

Opgelet: denk er aan om bij oproep je identiteitskaart mee te brengen, net zoals je uitnodiging per mail of sms.