Gepubliceerd op:
1
juni
2023

Benieuwd hoe de op- en afritten aan de E19 beter kunnen? Kom op 22 juni naar de dialoogmarkt.

Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid zijn erg drukke verkeersknooppunten die de grote verkeersstromen steeds moeilijker kunnen slikken. Dat veroorzaakt vooral in de spits verkeershinder, zowel op de E19 als op de omliggende wegen. De complexe en onoverzichtelijke inrichting van deze knopen veroorzaakt ook onveilige verkeerssituaties.

Daarom onderzoekt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in de studie ‘Ontknoping van Mechelen’ hoe een herinrichting van beide knooppunten de doorstroming, veiligheid en de ruimtelijke inrichting kan verbeteren, en welke concrete aanpassingen hiervoor nodig zijn. AWV bestudeert ook waar er extra ruimte en verbindingen mogelijk zijn voor voetgangers en fietsers, én voor natuur en dieren.

In dialoog

In juni zijn er opnieuw cocreatiemomenten om iedereen te informeren over de voortgang en feedback te krijgen over de plannen. 

Avondsessie Battel op 20 juni

Er leven veel vragen over de impact van het project op Battel. Daarom organiseert AWV een aparte avondsessie in Battel. Zo krijgen de bewoners de ruimte om hier dieper op in te gaan. 

  • Wanneer? 20.06, 19 uur tot 21 uur
  • Waar? De Baronie, Battelse Bergen 28

Schrijf je in

Dialoogmarkt op 22 juni

Daarnaast is er opnieuw een dialoogmarkt voor alle Mechelaars. Je krijgt er een update over het project en kan in dialoog gaan met het studieteam over verschillende thema’s. Kom zeker langs!

Lees meer op de website van AWV