Gepubliceerd op:
14
juni
2021

De Zomer is van Mechelen pakt ook in 2021 uit met een rijk gevuld programma. Zeven evenementen zorgen dit jaar voor een affiche met meer dan 50 optredens.

De komende maanden kan je in Mechelen dus weer volop genieten van muziek, comedy, film, theater, literatuur en … zomer! Eén van de blikvangers: Maanrock in het park van 26 tot en met 29 augustus. Voor de eerste keer vier dagen Maanrock dus!

Met Botaniek Live kwam er een nieuwe concertreeks bij. BROEK en Predikheerlijke zomer voegden we als nieuwe vaste waarden aan De Zomer is van Mechelen toe. 

Maanrock in het park

Onder meer Maanrock krijgt dit jaar een extra speciale editie. Van 26 tot en met 29 augustus trekt het festival naar de vele parken die onze stad rijk is, om daar vier dagen lang optredens in een groene setting te brengen. Het wordt dus echt een unieke editie van Maanrock.

Mechels muziek- en productietalent zal er ook zijn op Maanrock in het park. Mechelen Feest slaat daarom de handen in elkaar met onder meer het Mechelse collectief De Koer. De Koer is een samenwerking tussen drie Mechelse organisaties: Metadrome, Lunar en Kurabu. Samen brengen ze alternatieve en underground elektronische muziek naar onze Dijlestad. Tijdens Maanrock in het park doen ze dat in het Tinelpark.

Ook deze sterkhouders zijn terug

Mechelen Zingt keert ook terug. Dit jaar in het prachtige decor van de Kruidtuin. Daar zet het publiek op 11 juli een zangstonde in waar de aanwezige vogels alleen maar jaloers op kunnen zijn. Nieuw is wel dat je dit jaar vooraf een plek moet reserveren.

Mechelen Zingt, Maanrock in het park en Parkpop blijven volledig gratis. Maar we werken deze keer wel met een reservatiesysteem om onze festivals veilig te kunnen organiseren. De reservaties gaan binnenkort open.
Voor Parkpop is dat bijvoorbeeld op 28 juni. Reserveren voor Parkpop kan dan telkens op vrijdagavond (19u) voor het gratis concert op de donderdag erna.
En dat via dezomerisvanmechelen.be.

De Parkpopconcerten eindigen dit jaar wel om 22u, zodat de druk op de buurt en het park niet te groot wordt. Op die manier willen we ook de lokale horeca ondersteunen, die de bezoekers die willen napraten daarna kan ontvangen.

Horeca ondersteunen

Mechelen Feest ondersteunt de Mechelse horecazaken deze zomer ook op andere manieren. Zo lanceert het een tweede editie van Terrassen onder de toren, na een succesvolle eerste reeks vorig jaar. Tijdens Terrassen onder de toren, elke zondag tussen 14 en 18u in juli en augustus, is er muzikale randanimatie op de Grote Markt, de IJzerenleen, de Vismarkt en de Korenmarkt.

Het Mechelse horeca-aanbod wordt deze zomer ook aangevuld met enkele zomerbars van Mechelse ondernemers.

  • Op de Wollemarkt kan je je van 3 juli tot en met 19 september onderdompelen in de Cubaanse sfeer en dat in Cu’Bar, een rum- en sigarenbar waarvoor heel wat Mechelse ondernemingen samenwerken.
  • Op 26 juni opent Terrazza, aan de Dijleterrassen ter hoogte van hogeschool Thomas More aan de Zandpoortvest. Daar kan je tot eind augustus nog meer dan anders genieten van een zonovergoten rustig plekje aan het water. Met vrienden, een achtergrondmuziekje en tal van lekkere wijnen en cocktails. Terrazza is een initiatief van Rawberry Group, de organisator van onder meer Aper’eau Mechelen en Under The Stars.

Torenaccenten als afsluiter themajaar Onze Toren

De Terrassen onder de toren zijn naast een opsteker voor de Mechelse horeca ook een ode aan de Sint-Romboutstoren. Deze zomer zetten we immers het themajaar Onze Toren een laatste keer in de kijker. Ook de beiaardconcerten krijgen daarom opnieuw een belangrijke plaats in het programma van De Zomer is van Mechelen, net als een beiaardkamp voor kinderen later deze zomer.

Autovrije zondag

Het themajaar ronden we af op Autovrije zondag, op 19 september. Dan lanceren we een torenwandeling, die daarna in het vaste aanbod van Visit Mechelen wordt opgenomen. We hebben die dag ook nog enkele andere torenverrassingen in petto.