Gepubliceerd op:
13
september
2018

Op dinsdag 25 september kunnen stemcomputers met tactiele knoppen en audiomodule voor blinden en slechtzienden uitgetest worden in de Keldermanszaal.

In samenwerking met de Vlaamse Overheid heeft stad Mechelen zich geëngageerd om blinden en slechtzienden op 14 oktober de kans te geven zelfstandig te stemmen met behulp van aangepaste stemcomputers.

25 september: demodag

Blinden en slechtzienden uit Mechelen krijgen vooraf de kans kennis te maken met deze audiomodule op het demo-moment op dinsdag 25 september in de Keldermanszaal van het stadhuis, Grote Markt 21, Mechelen. Je kan kiezen om die dag langs te komen op één van volgende tijdstippen: 9u, 10u30, 15u, 16u30, 18u00.  Een sessie duurt ongeveer een uur. 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar thomas.desmet@inter.vlaanderen met je naam, GSM-of telefoonnummer en de voorkeurmomenten waarop je langs kan komen op dinsdag 25 september. Heb je geen mailadres, dan kan je ook bellen naar 051/24.22.06. Geef zeker ook aan als je specifieke ondersteuning nodig hebt. Je krijgt vooraf dan nog een bevestiging met alle praktische info. Je kan op ditzelfde mailadres ook terecht voor alle vragen over dit project.

14 oktober: verkiezingsdag

Iedere kiesgerechtigde Mechelaar kan kiezen voor de audiomodule bij het stemmen. In elk kiesbureau wordt een stemhokje voorzien voor personen met een handicap met daarin een stemcomputer met de audiomodule. Bij aankomst aan het stembureau kan iedereen die dit wenst, de voorzitter vragen gebruik te willen maken van de audiomodule.

Beeld en project: Agentschap Binnenlands Bestuur / Inter