Als je denkt aan de eindejaarsperiode in Mechelen, dan denk je aan Mechelen houdt je warm en Mechelen in vuur en vlam.
Dit jaar is de eindejaarsperiode nog extra warm. Want de 'vlam' krijgt een heel specifieke vorm. Die van De Warmste Week.


De drijvende radiostudio

Dit eindejaar strijkt De Warmste Week neer in Mechelen van 18 tem 24 december.  De hele week wordt er radio gemaakt vanuit een drijvende radiostudio op het ponton aan de Vismarkt. Loop gerust eens langs. Ontdek één van de vele showcases die er gespeeld worden! Of placeer eens een dansje elke dag om 10u.

Hou wel rekening met de geldende veiligheidsmaatregelen op het ponton:

  • Er zijn slechts 200 mensen tegelijkertijd toegestaan op het ponton
  • Je krijgt enkel toegang na het tonen van een geldig Covid Safe Ticket.
  • Een mondmasker dragen is verplicht. De hele tijd dat je op het ponton bent.
  • Eten en drinken op het ponton is niet toegestaan.

Helaas zorgden de veranderde coronamaatregelen al voor een aantal wijzigingen in het programma. De meeste actuele info over De Warmste Week vind je dus op hun website. Hier kan je steeds terecht voor alle info over de activiteiten, ticketing, de maatregelen, de inzamelacties, enzovoort.


De Mechelse Vlammendragers steken de toren in brand

Ooit blusten de Mechelaars de maan, nu doen we er alles aan om het vuur van De Warmste Week aan te wakkeren. Kunnen zijn wie je bent, dat ligt ons immers nauw aan het hart. Van 18 tot en met 23 december zetten verschillende Mechelse Vlammendragers daarom de Sint-Romboutstoren in lichterlaaie. Deze Vlammendragers steken elke dag om 17u het vuur aan de lont. Zo laten we zien dat Mechelen de warmste stad van Vlaanderen is.


Neem plaats op onze Ask-Me-Anything bank

Op de “Ask-me-Anything-bank*”, of AMA-bank*, nodigen we mensen uit voor een respectvol gesprek. De bank is een plaats waar je met een open blik een ander beter leert kennen. Dit doe je door in verbinding te gaan, contact te zoeken, open vragen te stellen én je zelf ook open te stellen,…  Want dat doet goed!

Speciaal voor De Warmste Week stellen we elke dag onze bank open voor bezoekers op de Haverwerf.

Hier kan je van zaterdag 18 december tem donderdag 23 december elke dag terecht voor een gesprek. Tussen 13 en 16u nemen bekende en minder bekende personen plaats op onze bank met hun verhaal. En voor dat van jou! Want ze staan open voor jouw vragen én een boeiend gesprek.

Kom jij ook langs?


De 'Mechelen Kleurt' Tentoonstelling

Voor De Warmste Week maakten zo’n 220 leerlingen van het 3de leerjaar tot het eerste middelbaar van de Stedelijke Academie Mechelen en kunstenaars van Studio Borgerstein zelfportretten. Ze deden dit in het kader van 'Mechelen Kleurt en het DWW-thema 'Kunnen zijn wie je bent'.

Ontdek alle locaties


Mechelen houdt je Warm

Ben je benieuwd wat voor leuks er nog te doen is in Mechelen tijdens de eindejaarsperiode? Surf dan naar www.mechelenhoudtjewarm.be. Hier vind je het meest actuele overzicht van de eindejaarsactiviteiten. Wil je meer weten over de koopzondagen, dan surf je naar shoppeninmechelen.be 


Tentoonstelling 'Het Nieuwe Geniaal'

Bezoek zeker ook de tentoonstelling Het Nieuwe Geniaal. Een tentoonstelling die in essentie de boodschap van 'Kunnen zijn wie je bent' met zich meedraagt. Het Nieuwe Geniaal toont een unieke verzameling kunstobjectenvan mensen met een beperking. Deze komen uit de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Engeland en Duitsland naar Mechelen. Deze werken staan in dialoog met werk van Berlinde De Bruyckere, Max Manders, Johan Tahon, Luc Tuymans en Walter Swennen. Je kan de tentoonstelling bezoeken tot en met 9 januari 2022 in Cultuurcentrum Mechelen.