Gepubliceerd op:
29
januari
2018

Tournée Minérale komt terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Ga jij ook de uitdaging aan?

Tournée Minérale is terug! De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: door mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook frisser en fitter.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Een maand lang geen alcohol drinken, heeft dan ook heel wat voordelen zoals:

  • Je slaapt beter
  • Je hebt meer energie
  • Je werkt ermee aan een gezonder gewicht
  • Je voelt je beter in je vel

Tips & recepten

Lijkt het je moeilijk alcohol te laten of ken je niet meteen lekkere alternatieven? Bekijk dan de tips & recepten op de website van Tournée Minérale.

Ken je mensen met of heb je zelf drankproblemen? Het Centrum voor Geestelijke Gezondheid, de Druglijn  en de Stichting tegen Kanker kunnen je misschien verder helpen.