Mest vzw: voedingsbodem voor Mechelse starters

Droom je van een eigen zaak?  Maar wil je graag je concept eerst uittesten voor je definitief de sprong waagt? Dat kan: in een pop-uppand van Mest vzw.

Mest vzw geeft starters de kans om tijdelijk hun concept uit te testen in een pand dat wacht op verhuur, verkoop of verdere ontwikkeling.  

Maak snel een afspraak voor meer info via mest@mestvzw.be.

Wat zijn de voordelen? 

Als starter krijg je de kans om - aan een voordelig tarief - tijdelijk te proeven van het ondernemerschap. En wie weet groeit een tijdelijke bezetting door tot een vaste bezetting!

Eigenaars van een pand zien hun pand zinvol ingevuld in afwachting van een definitieve bestemming. Daarnaast neemt Mest vzw de eigenaars heel wat administratieve taken uit  handen. Bovendien worden eigenaars die hun pand ter beschikking stellen aan Mest vzw vrijgesteld van leegstandsbelasting.  Ook voor panden die nog niet onderhevig zijn aan leegstandsbelasting kunnen eigenaars een beroep doen op de diensten van Mest vzw.

Artenova

Een van de bekendste Mest-panden was wellicht het oude Artenova-gebouw in de Hendrik Consciencestraat. Ondertussen verhuisde de werking van Artenova naar de oude bibliotheek in de Moensstraat 19 maar nog steeds is Artenova de plek bij uitstek waar beginnende kunstenaars en creatieve ondernemers elkaar vinden. 

Meer info over Artenova 

Enkele voorbeelden

Heel wat ondernemers die startten in een pop-uppand van Mest vzw groeiden ondertussen uit tot gevestigde waarden in Mechelen. Zo ken je misschien: kledingwinkel Poulain Carmin, bloemist Vincent Moens, juwelenontwerpster Tess De Meerleer, het ijs van NICE ...