Gepubliceerd op:
1
september
2018

Energiepunt Mechelen is de lokale verstrekker van de Vlaamse Energielening. Vanaf 1 januari 2019 zullen deze leningen enkel nog voor de prioritaire doelgroep (aan 0% JPK1 ) beschikbaar zijn. Energiepunt Mechelen verlengt de actie met de verlaagde rentevoet van 1% JPK (i.p.v. 2%) voor de anderen nog tot eind oktober 2018 (goedkeuring dossier vóór eind 2018). 
(Jaarlijks kostenpercentage van 2%, 1% of 0% - Opgelet: geld lenen kost ook geld!)

Energiepunt Mechelen

Energiepunt Mechelen is een belangrijke partner binnen het traject Mechelen Klimaatneutraal: van het organiseren van samenaankopen en energiedagen tot het geven van renovatieadvies op maat via Kamp C of de energiesnoeiers.

De hoofdactiviteit van Energiepunt Mechelen is echter het aanbieden van Vlaamse Energieleningen voor duurzame renovaties van woningen. Of het nu gaat om dak-, muur- of vloerisolatie; het installeren van energiezuinig ventilatiesysteem of zonnepanelen; of het vervangen van de verlichting naar een duurzamer alternatief: voor al deze werken kan een lening aangevraagd worden.

1%-leningen

Sinds juni vorig jaar konden Mechelaars uit de algemene doelgroep bij Energiepunt Mechelen een Vlaamse Energielening afsluiten tegen 1% i.p.v. 2% JPK. De stad wilde hiermee een extra boost geven aan de renovatie van het Mechelse woonpatrimonium. Dit verlaagde percentage liep oorspronkelijk tot het eind van vorig jaar. In deze periode werd een honderdtal leningen aan 1% afgesloten.

Ondertussen besliste de Vlaamse overheid om de Vlaamse Energielening vanaf 1 januari 2019 enkel te behouden voor de prioritaire doelgroep (leningen aan 0% JPK). Zie ook http://www.energiesparen.be/energielening.
Mechelen kiest ervoor om het verlaagde tarief van 1% JKP in tussentijd te behouden voor particulieren die niet tot deze doelgroep behoren. Al deze dossiers moeten dus goedgekeurd zijn voor het eind van dit jaar, dit betekent dat 31 oktober 2018 de uiterste indieningsdatum is.

Mechelse gezinnen scoren goed op het vlak van de reductie van CO2 met een daling van maar liefst 14% van 2011 tot 2015. Toch moeten we zorgen dat de inspanning wordt aangehouden. Omdat de Vlaamse Energielening voor de algemene doelgroep wordt stopgezet na dit jaar, wil Energiepunt Mechelen graag een extra stimulans geven om mensen te overtuigen nog dit jaar werk te maken van hun duurzame renovatie. Daarom verlengen we het lagere rentetarief van 1% JKP. Mensen die hier gebruik van willen maken, moeten hun dossier ten laatste op 31 oktober van dit jaar bij Energiepunt Mechelen indienen. Iedereen die tot de prioritaire doelgroep behoort, kan ook nog na dit jaar een Vlaamse Energielening aanvragen.

Alle info via www.mechelenklimaatneutraal.be

1: Jaarlijks kostenpercentage van 1% of 0% - Opgelet: geld lenen kost ook geld. 
Voor een investering van 5000 euro, betaal je zo 54,21 euro af per maand. Na 8 jaar zal je dan 5203,80 euro terugbetaald hebben.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.