Gepubliceerd op:
8
juni
2021

De Rode Duivels brengen mensen bijeen, maar helaas kan het tijdens dit EK niet op de klassieke manier. Mechelen Feest ondersteunt lokale initiatieven om voetbalfans toch de kans te geven om op een veilige manier te supporteren.

Grote massa-evenementen om onze Rode Duivels naar goud te stuwen, zijn tijdens het komend Europees Kampioenschap voetbal helaas nog geen optie. Om het aanbod in Mechelen toch te faciliteren, slaan het stadsbestuur en Mechelen Feest de handen in elkaar en komen ze met een alternatief programma om de voetbalfans over verschillende locaties te spreiden en zo ook de druk op de horecaterrassen te verminderen.

Op deze locaties komen al zeker grote schermen

  • Racing Mechelen (max. 400 personen, particuliere uitbating met ondersteuning van Mechelen Feest)
  • Zomerbar Terrazza (start vanaf de achtste finales)

Alternatieve locaties kunnen ook steeds worden voorgesteld. Initiatiefnemers kunnen hiervoor contact opnemen met het Evenementenloket

Toegangscontrole en reservatiesysteem

Voor de verschillende locaties werken we met eenzelfde reservatiesysteem en toegangscontrole. Op die manier willen we goed zicht hebben op de hoeveelheid mensen die komen opdagen. Bovendien biedt het ook voor de Mechelaars het voordeel van de duidelijkheid: heb je een tafeltje gereserveerd, dan ben je zeker van je plaats en kun je in optimale omstandigheden genieten van de wedstrijden.

Reserveer jouw plaats

Horeca

Ook de horeca zal opnieuw heel wat voetbalfans kunnen ontvangen. Als de horecazaken een scherm plaatsen tussen 11 juni en 11 juli, dienen ze dit steeds te melden aan de dienst Lokale economie. Volgens de federale richtlijnen moeten de schermen op de terrassen zo opgesteld zijn, dat mensen van buiten de terraszone niet kunnen meevolgen. Dit om samenscholingen rondom de terrassen te vermijden.

Door de meldingsplicht kan Mechelen Feest in kaart brengen waar het eventueel druk kan worden, maar kunnen we tegelijk ook op de website van De Zomer is van Mechelen een helder overzicht publiceren zodat de mensen weten waar ze voor de voetbalmatchen terecht kunnen.