Gepubliceerd op:
15
mei
2023

Van 13 mei tot 26 juni krijgt de Kruidtuin een extra dimensie. In het kader van 250 jaar Academie Mechelen werkten de beeldhouwers van het projectatelier een heel jaar rond kunst in de natuur. Na GolfSlag in het Vrijbroekpark nu ook in de Botanique.

De titel HERBart verwijst naar 'herbarium', naar 'art', maar ook naar Bart Decq. De docent die de expo cureert. De ruimtelijke werken van vijftien cursisten én de docent zelf, staan in relatie tot de specifieke locatie van de Kruidtuin.
De installaties gaan in dialoog met het park: het grasveld, de vijvers, een brugje, de wandelpaden, de struiken en bomen. Deze ongewone expo is een straffe stunt van onze Academie. Ze doet wat ze moet doen: uitdagen, buiten de kaders treden, onze stad bespelen. 
Alleen al de opsomming van het materiaal waaruit de werken zijn gemaakt, zegt iets over de diversiteit: cortenstaal, hout, blik, ijzer, plastic, brons, karton, ... vertelt docent Bart Decq.

Ik ga weldra op pensioen. Ik vind het een eer dat ik op deze manier mijn steentje kon bijdragen aan de viering van 25O jaar Academie.

Werken van

Mia Bogaert, Herman Bosmans, Danny Boterdael, Guy Claessens, Dien De Bruyn, Bart Decq, Marc Hendrickx, Kris Ketels, Dirk Notebaert, Johny Robeyns, Wim Teugels, Kurt Van Baekel, Pieter Van Damme, Lin Van den Broeck, Nelly Van De Velde, Arlette Van Duyse, Christel Van Lent, Fred Vercauteren.