Gepubliceerd op:
21
november
2019

Op zaterdag 7 december opent 'The Neverending Park' zijn deuren met een groot volksfeest. Daarmee gaat 'De Grond der Dingen' een nieuwe fase in.

De Grond der Dingen

Twee jaar lang verzamelden theatergezelschap ARSENAAL/LAZARUS en Museum Hof van Busleyden ideeën van Mechelaars voor een betere stad. Binnen het project De Grond der Dingen kreeg elke inwoner één vierkante meter om zijn stad leefbaarder te maken. Over de voorstellen is samen onderhandeld en gediscussieerd, gewikt en gewogen.

Openingsstoet en volksfeest 

De 83 geselecteerde ideeën zijn te zien in de tijdelijke expo: The Neverending Park. De expo opent op 7 december haar deuren met een groot volksfeest. We starten met een symbolische stoet van ideeën die om 15u vertrekt aan de brug van ARSENAAL/LAZARUS in de Kruidtuin. De indieners van De Grond der Dingen dragen hun eigen voorstel op een grote vlag doorheen de stad. Die vlag planten we later symbolisch in de grond van Museum Hof van Busleyden. Loop jij mee in de stoet? 

Op de Grote Markt nemen we om 15.30u symbolisch de 20.000 vierkante meter grond van de stad Mechelen in ontvangst. 

Nadien gaat het feest verder in het ondergrondse park in het Museum Hof van Busleyden. Je inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom! Het openingsfeest van The Neverending Park is gratis.

Elke week een ander thema

Na de opening kan je nog tot 15 maart komen rondstruinen, hangen, flaneren, ontmoeten, kijken, leren en spelen in het park.

Vijftien weken lang staat er elke week een ander thema centraal waar je je in kan verdiepen. Elke dag valt er wel iets te beleven in het park. Je kan er een praatje maken met de parkbewoners Willy, Simon, Elly, Einat, Ann en Farbod. Kom op dinsdagmiddag lunchen met Ann Meskens en haar gasten in 'Gelieve het gras te betreden'. Of laat je inspireren tijdens de Soirée Carré Plus op donderdagavond.

Meer info en het volledige programma vind je op theneverendingpark.be