Gepubliceerd op:
8
juli
2019

De zone rond de Wollemarkt achter de de Sint-Romboutskathedraal behoort al sinds 2011 tot de autoluwe zone, maar vanaf 1 september krijgt deze zone ook een camera.

Het stadsbestuur zet volop in op het creëren van een leefbare stad waarin het aangenaam wonen én winkelen is. Hiervoor werd in het verleden onder meer de autoluwe binnenstad in het leven geroepen. Minder auto’s in het stadshart betekent immers meer ruimte om te voet of per fiets te genieten van onze mooie stad. De zone rond de Wollemarkt, achter de Sint-Romboutskathedraal behoort al sinds 2011 tot de autoluwe zone, maar binnenkort krijgt deze zone ook een camera.

Vanaf 1 september 2019: camera in gebruik

De camera zal controleren of enkel vergunninghouders binnenrijden tijdens de autoluwe uren. Wie vanaf 1 september zonder vergunning de autoluwe zone binnenrijdt, mag zich aan een boete verwachten. De camera komt op de Wollemarkt achter de kathedraal en controleert dit deel van de Wollemarkt, de Schoolstraat, Nieuwwerk en Scheerstraat.

Inwoners van de zone ontvingen een brief van de stad. Zij die nog niet over een vergunning beschikken, kunnen tijdens de zomermaanden werk maken van het aanvragen van hun vergunning(en) via Indigo.

Eigenaars van een garage of privéparking en handelaars met een eigen parking raden we aan hun aanvraag via de online-applicatie te doen (autoluw.mechelen.be).

Het regime in deze zone verandert niet

  • Autoluwe uren: 11u tot 18u en op zaterdag van 7.30u tot 18u
  • Leveringen gebeuren steeds voor of na de autoluwe uren
  • Per adres kunnen 2 permanente vergunning aangevraagd worden
  • Mensen met een garage of privéparkeerplaats in deze zone kunnen eveneens 2 permanente vergunningen aanvragen

Alle informatie rond de autoluwe zone vindt u op www.mechelen.be/autoluw. Voor bijkomende vragen contacteert men de dienst Mobiliteit op 015 29 79 78.