Gepubliceerd op:
26
mei
2020

Van 13 september tot en met 22 december 2020 strijkt FESTIVAL K neer in de Mechelse kerken. Verwacht je aan muziek, theater, voordrachten, wandelingen, tentoonstellingen en meer.

De laatste tien jaar zijn vijf van de acht historische kerken in de binnenstad gerestaureerd. Met FESTIVAL K zet Stad Mechelen, samen met vele partners, deze acht parels in de kijker. Kom ze bewonderen!

Festivalprogramma: praktisch

Sommige voorstellingen zijn gratis. Voor de betalende voorstellingen zijn er tickets te koop per voorstelling via UiT in Mechelen.

De ticketverkoop start op 10 augustus 2020. Voor sommige voorstellingen nog wat later.

Bekijk het programma

Meerderheid kerken gerestaureerd, en dat vieren we!

Mechelen heeft vandaag maar liefst acht historische kerken op wandelafstand van elkaar. Dat maakt ze tot dé historische kerkenstad van Vlaanderen. Vier gotische en vier barokke kerken herbergen een kostbare schat aan kunst en religieus erfgoed.

Het behoud, onderhoud, de restauratie en openstelling van dit erfgoed is al jaar en dag de stadsambitie. Sinds 2000 zorgt Torens aan de Dijle ervoor dat iedereen dit uitzonderlijk patrimonium kan bezoeken, bewonderen en beleven.

Sinds 2013 investeerden Stad Mechelen en de Vlaamse Overheid jaarlijks aanzienlijke budgetten in vijf van de acht historische kerken van de binnenstad van Mechelen. In een hoog tempo werden werken opgestart in de Sint-Pieter- en Paulkerk (2013), Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkkerk (2013), Sint-Janskerk (2016), de Sint-Katelijnekerk (2016) en de Begijnhofkerk (2014 en 2017). In december 2020 zal de interieurrestauratie van de Begijnhofkerk klaar zijn. En dat vieren we met FESTIVAL K!