Fiets gestolen

Doe steeds aangifte van diefstal wanneer je fiets gestolen wordt. Door aangifte te doen, vergroot je de kans dat je de fiets terugziet. Daarnaast draag je eveneens bij tot het bekomen van een nauwkeurig beeld van het probleem zodat het beleid hier beter op kan inspelen.

Aangifte kan je doen bij de lokale politie of elektronisch via police-on-web.be.

Fiets weggehaald

Wanneer je fiets gedurende een lange tijd ergens blijft staan kan het zijn dat deze wordt weggehaald door de politie. De politie of de gemeenschapswachten labelen fietsen. Op het label, dat rond het stuur bevestigd wordt, staat vermeld dat deze (brom)fiets na 7 dagen verwijderd wordt, indien het label nog rond het stuur hangt.

Na zeven dagen wordt je fiets weggehaald door de politie. De fiets wordt na de ophaaldatum nog 3 maanden bijgehouden. De fietsen worden gestockeerd onder het stationsplein. Mensen kunnen zich aanbieden bij het Fietspunt aan het station (Koning Albertlaan 2, 2800 Mechelen) tijdens de openingsuren (elke werkdag van 7u tot 19u). Na verificatie zullen ze samen met jou je fiets onder het plein opzoeken. Als deze op slot stond, dien je wel je sleutel mee te nemen. Indien je fiets niet op slot stond moet je enkele specifieke kenmerken kunnen geven van je fiets.

Fietsen die niet opgehaald worden in deze periode van 3 maanden worden geschonken aan VZW Atelier. Zo krijgen de fietsen een tweede leven of worden ze correct gerecycleerd.

Van maart tot april 2018 is er een opruimactie van dergelijke Weesfietsen in de Mechelse binnenstad. Is je fiets vermist en stond hij al gedurende een lange periode op dezelfde plaats geparkeerd, neem dan eens een kijkje op www.gevondenfietsen.be.

Als je je fiets hier niet kan terugvinden, of als je fiets niet langer dan twee weken op dezelfde plaats geparkeerd stond. Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de Lokale Politie.

Tips om fietsdiefstal te voorkomen lees je op www.mechelen.be/fietsdiefstal.