Gepubliceerd op:
14
september
2018

Op maandag 24 september om 20.30u kan je bij het Filmhuis gaan kijken naar 'Le Gamin au Vélo'. Een film van de bejubelde filmbroers Dardenne. Cyril is een bijna 12 en brengt zijn dagen door in het opvangcentrum voor jongeren. Zijn vader bracht hem er naartoe met de belofte hem te komen halen. Cyril kan dit moeilijk verwerken en onderneemt onophoudelijk pogingen om hem op het spoor te komen. Tijdens een van zijn tochten botst hij op Samantha, een kapster met een groot hart die hem tijdens het weekend in huis neemt om op adem te komen. Ben je benieuwd naar de trailer? Die kan je hier bekijken!

Mechelen pleegzorggemeente

De gezellige filmavond is een samenwerking tussen Stad Mechelen, het Huis van het Kind, Pleegzorg Vlaanderen en Filmhuis Mechelen. De filmvoorstelling kadert in het actieplan 'Mechelen pleegzorggemeente' dat in maart gelanceerd werd. Daarin ondersteunen we Pleegzorg Provincie Antwerpen zo goed als het kan tijdens hun zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Ook mensen met vragen over pleegzorg kunnen altijd terecht bij Huis van het Kind in het Sociaal Huis.

Krijg meer informatie over pleegzorg

Voor de film geeft Pleegzorg Provincie Antwerpen een korte inleiding over pleegzorg en het belang daarvan. Geïnteresseerden kunnen achteraf met hun vragen terecht bij de medewerkers van Pleegzorg Provincie Antwerpen. Dit initiatief is een laagdrempelige manier om de bezoekers te informeren. 

Gratis toegang voor pleegouders

Om Pleegouders te bedanken voor hun engagement, krijgen zij gratis toegang tot de film. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Dat kan via de website van Pleegzorg Vlaanderen

Voor andere toeschouwers gelden de normale tarieven van Het Filmhuis. Voor toeschouwers zonder een seizoenkaart is dat 6 euro, voor toeschouwers met een seizoenkaart 4 euro en 1 euro via de UiTpas met kansentarief. Na de film krijg je nog een gratis drankje aangeboden in ruil voor je filmticket.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.