• 1Gegevens
  • 2Overzicht
  • 3Bevestiging

Stel je kandidaat als vrijwilliger voor het onthaal in onze kerken of tijdens Open Monumentendag

Hou jij ook van ons Mechels erfgoed? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger en verzorg het onthaal in een van onze kerken of in een van onze prachtige monumenten tijdens Open Monumentendag!

Vul hieronder je gegevens in en we contacteren je voor meer informatie.

Onderaan lees je wat vrijwilligen voor de kerken en/of Open Monumentendag inhoudt. 

Ik stel me kandidaat als vrijwilliger voor *

Vrijwillig voor onthaal in de kerken

Het uitzonderlijk erfgoed van de acht historische kerken in de Mechelse binnenstad spreekt vele bezoekers aan. De vzw Torens aan de Dijle zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om dit waardevol patrimonium te bezoeken, te bewonderen en te beleven. Dat doet ze samen met twintigtal vrijwilligers. Wil jij mee onze ploeg versterken?

Inhoud vrijwilligersactiviteit

Je verwelkomt de bezoekers in de kerk. Je beantwoordt hun vragen. Je geeft spontaan informatie over de kerk, haar kunstschatten en toeristische informatie over Mechelen. Je verkoopt brochures en noteert de bezoekerscijfers. Je zorgt dat het onthaal er netjes bij ligt. Verder help je mee met activiteiten en kom je naar de maandelijkse bijeenkomsten.

Voorkennis heb je niet nodig. Je leert alles over het onthaal en de geschiedenis van de kerken en de kunstschatten tijdens meerdere vormingen.

Je kan je elke week een namiddag vrijmaken of minstens twee namiddagen per maand.

Het onthaal is elke dag - behalve op woensdag - van 13u tot 17u (of 16u in de winterperiode).

Wat wij bieden: een enthousiast team, een vrijwilligersvergoeding en voordelen zoals gratis de Sint-Romboutstoren beklimmen en gratis deelname aan toeristische wandelingen.

Vrijwillig voor Open Monumentendag

Vooral tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag kan onze dienst Monumentenzorg jouw inzet gebruiken om de bezoekers met een lach te ontvangen en te begeleiden in onze prachtige historische gebouwen. Af en toe zoeken we ook vrijwilligers voor het onthaal en de begeleiding van groepen tijdens werfbezoeken.

Open Monumentendag 2018 vindt plaats op zondag 9 september van 10-18u in Mechelen. Je kan je kandidaat stellen voor een hele dag, voor de voor- of namiddag.

Wat wij bieden: een vrijwilligersvergoeding, een blik achter de schermen en natuurlijk onze grote dankbaarheid!

Wat is jouw profiel als vrijwilliger?

  • Je bent enthousiast
  • Je bent klantvriendelijk
  • Je bent verantwoordelijk
  • Je handelt respectvol
  • Je hebt interesse in het Mechels erfgoed
  • Je spreekt vlot Nederlands (meertaligheid is een pluspunt)

Meer info nodig?

Over het onthaal in de kerken: contacteer Sarah Luyten van Torens aan de Dijle (0493 36 51 60, sarah.luyten@mechelen.be

Over Open Monumentendag: contacteer Ann Slaghmeulen van de dienst Monumentenzorg (015 29 75 51, ann.slaghmeulen@mechelen.be