Gepubliceerd op:
10
september
2019

Tijdens de Week van de Mobiliteit springen we weer massaal op de fiets, gaan we te voet of nemen we het openbaar vervoer. Jij toch ook?

De Week van de Mobiliteit (16-22 september) is hét jaarlijkse festival van de duurzame mobiliteit. Ook dit jaar wil de Week van de Mobiliteit de Vlaming mee(r) doen autominderen. Meer dan 1.200 acties en initiatieven zetten het brede publiek #goedopweg om stil te staan bij onze dagdagelijkse verplaatsingen naar werk, school of in de vrije tijd. De Week is hét moment om de gewoontes te doorbreken en de voordelen te ervaren. Ook Mechelen doet mee!

Autovrije Zondag

Op zondag 22 september is de binnenstad van Mechelen helemaal autovrij tussen 10 en 19u.

Tijdens deze Autovrije Zondag komen bewoners op adem en beleven bezoekers de stad op een heel aparte manier. Straten, pleinen en woonbuurten worden autovrij en dit creëert ruimte voor een waaier aan activiteiten.

UiT zonder uitlaat laat je in de namiddag (13u – 18u) proeven van duurzame mobiliteit en een heleboel vrijetijdstips. Laat dus die auto thuis en fiets, wandel of neem gratis de bus naar het centrum en beleef een autovrije dag in hartje Mechelen.

Alle info: www.uitinmechelen.be/uzu

In Walem op zondag 15 september
Koning auto gaat in Walem een week vroeger op stal. De Koning Albertstraat wordt dan één lange rommel- en feestmarkt met ruim 100 standhouders. Laat je verrassen door een talentententoonstelling, geniet van een zwierige kermis en gezellige drank- en eetstandjes. Profiteer er meteen van om je fiets te laten graveren (12u-16u) en maak kennis met autodelen. Fantastische optredens en spelletjes maken deze dag af. Als deelnemer of bezoeker, we hopen dat je erbij bent op 15 september tussen 10u en 20u.

Een plekje reserveren op de rommelmarkt? Dat kan nog steeds via www.dorpsraadwalem.be.


De Koning Albertstraat zal die dag ter hoogte van de dorpskern verkeersvrij zijn vanaf 9u tot 20u.

Car Free Day

De jaarlijkse hoogmis van de duurzame pendelaar!

We moedigen iedereen aan om op Car Free Day te kiezen voor duurzame mobiliteit! Ga op 19 september eens met de fiets, bus of trein naar het werk. Kies voor carpool of werk van thuis uit.

STRAPPEN doen we samen

Op vrijdag 20 september is het weer STRAPDAG, dé autovrije schooldag. De auto gaat dan aan de kant en (groot)ouders, kinderen en leerkrachten komen al stappend of trappend naar school.

Ook dit jaar doen er weer heel wat Mechelse scholen mee. Volg jij hun goede voorbeeld? Je geniet van een verkwikkende wandel- of fietstocht en het is nog goed voor het milieu ook. Bovendien draag je bij aan een veiligere schoolomgeving. De straten aan de deelnemende scholen zijn die dag verkeersvrij, waardoor er aangepaste verkeersmaatregelen gelden.

De Week van de Mobiliteit wordt mee mogelijk gemaakt door de Vlaamse overheid. Meer informatie over alle acties van de week van de mobiliteit vind je terug op de website