Geef je mening

Stad Mechelen en de Jeugddienst gaan de uitdaging aan om het label 'kindvriendelijke stad' in 2022 weer te behalen. Dit label is niet alleen interessant om aan het Stadhuis omhoog te hangen, maar het is de ideale erkenning voor het streven naar de realisatie van alle rechten van het kind (0-18 jaar). Een label dat veranderingen beoogt voor alle kinderen en jongeren in onze Stad. Op deze manier houden we ook de vinger aan de pols bij de vele kinderen en jongeren in onze Stad. 

Om polshoogte te nemen, hebben we drie verschillende (online) bevragingen gelanceerd. Jeugddienst Mechelen wil minstens 750 kinderen, jongeren en volwassenen bevragen. De bevraging voor volwassenen (+15) wordt gebruikt om te zien of het kind- en jeugdvriendelijk beeld dat volwassenen hebben, effectief strookt met dit van de kinderen.

Iedereen mag deze bevraging invullen! Het kost slechts 10 minuten van je tijd.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Via deze pagina houden we je op de hoogte van de grootste bevindingen die kinderen en jongeren ons te vertellen hebben. Alle resultaten halen we de allerbelangstijkste thema's. Dit gieten we in strategische doelstellingen én een kompas om het kindvriendelijk label wederom in ontvangst te mogen nemen. Niet alleen woorden, maar ook daden. De jeugddienst wil als trekker van deze bevraging de belangen behartigen van ALLE kinderen en jongeren die onze stad rijk is.

Praktisch

Je kan de bevraging invullen van 2 tot 29 augustus. De jeugddienst trekt er zelf ook op uit om kinderen en jongeren rechtstreeks aan te spreken en aan te sporen te antwoorden op de vragen.

Ben je in het bezit van een gsm? Dan kan je online de bevraging invullen door hierboven op de knop - die op jou van toepassing is - te drukken OF scan de QR-code wanneer je deze in jouw buurt omhoog ziet hangen. 

Alvast bedankt om samen met ons het verschil te maken!