Stad Mechelen egageerde zich in 2018 om Generatie Rookvrij te ondersteunen. Dit engament hield onder andere in dat we de speelpleintjes en speelzones op openbaar domein zouden omvormen in rookvrije zones. Dat jaar nog werden de speelzones in de Sinte Mette-tuin en de Rik Wouterstuin de eerste rookvrije speelzones in de binnenstad.

Speelpleintje Lakenmakersstraat 

Op 31 mei 2019 werd het vernieuwde speelterrein aan de Lakenmakersstraat feestelijke geopend. Het was meteen ook het eerste rookvrije speelpleintje buiten het centrum van Mechelen. Dat was de start van het rookvrij maken van alle andere Mechelse speelterreintjes. Onder andere in wijk Arsenaal, Battel en Mechelen-Noord maakten we speelpleintjes rookvrij.

Sinds 2020 alle speelpleintjes rookvrij

In 2020 werden alle overige 35 speelpleintjes rookvrij. Aan de toegang van al deze speelpleintjes vind je dus ook het label van Generatie Rookvrij. Ook speelzones in parken zoals Tivoli, de Karmelietentuin, het Caputsteenpark en het Tinelpark werden rookvrij gemaakt. En dus kunnen kinderen nu overal in Mechelen spelen zonder in aanraking te komen met sigaretten.