Sinds dinsdag 1 juni is een deel van de Ivo Cornelisstraat niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer (auto’s, vrachtwagens, bromfietsers A en B). Het gaat om het deel tussen het kruispunt met de Kardinaal Cardijn- en Abeelstraat. Enkel De Lijn en hulpdiensten kunnen door. Camera’s aan het begin en einde van dat deel controleren de doorgang.

Waarom?

De Gandhiwijk is vandaag goed bereikbaar met de auto en het openbare vervoer. Daar willen we niets aan veranderen. Wel zorgen we ervoor dat fietsers en voetgangers zich veilig door de wijk kunnen verplaatsen.

De knip van de Ivo Cornelisstraat past in de algemene heraanleg van de wijk en werd beslist in 2017. Nu de Ivo Cornelisstraat niet meer nodig is voor werfverkeer of omleidingen, kan de knip in gebruik genomen worden.

Nieuwe route tot Jubellaan

Om met de wagen (of een ander gemotoriseerd voertuig) tot de Jubellaan te rijden, rijd je via de Ivo Cornelisstraat naar de Ventweg en zo op de Jubellaan.

De Tervuursesteenweg bereik je nog steeds via de Jozef Verbertstraat.

de nieuwe verkeerscirculatie in de wijk vanaf 1 juni

Route De Lijn

Momenteel rijdt De Lijn enkel door de Ivo Cornelisstraat in de richting van de eindhalte in de Mahatma Gandhistraat (Ventweg).

Richting Lier rijdt De Lijn rechtdoor over de Tervuursesteenweg.

Opgelet, door werken aan de Tervuursesteenweg tussen 3 en 21 mei rijdt De Lijn via de Abeelstraat naar de Jubellaan. 

Kinderen afzetten en ophalen aan school

Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang. Breng je kinderen dus liefst te voet of met de fiets naar school. Kom je toch met de wagen? Alvast bedankt om je aan onderstaande afspraken te houden!

Extra parkeerplaatsen

We maakten extra parkeerplaatsen vrij in de Abeelstraat aan de school en in de Kardinaal Cardijnstraat (zie plan). Tijdens het begin- en einde van de school kan je hier kort staan om je kinderen af te zetten en op te halen. Tijdens de andere uren zijn de parkeerplaatsen voor iedereen beschikbaar.

Tijdens volgende uren kan je hier niet lang parkeren. Zo blijft er plaats vrij om kinderen af te zetten en op te halen:

  • Ma-di-do-vr van 8u tot 8.45u en van 15u tot 15.45u
  • Woensdag van 8u tot 8.45u en van 12u tot 12.45u.
  • Dit geldt niet tijdens schoolvakanties.

Veilige rijroute

Zet je kinderen bij voorkeur af in de Abeelstraat.

Rijd je via de Ivo Cornelisstraat naar school, dan kan je je wagen parkeren in de Kardinaal Cardijnstraat. Via de Kardinaal Cardijnstraat en Jozef Verbertstraat rijd je de wijk opnieuw uit.

Keer niet op het kruispunt met de Kardinaal Cardijnstraat om gevaarlijke situaties voor de schoolpoort te vermijden.