Gepubliceerd op:
2
oktober
2018

Nog tot eind 2018 komt iedereen in aanmerking voor het verkrijgen van de Vlaamse Energielening voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, hoogrendementsbeglazing, energiezuinige ventilatiesystemen, zuinige verwarmingsinstallaties,... Met de Vlaamse Energielening kan je een maximumbedrag van 15 000 euro lenen voor een maximumlooptijd van 8 jaar. De rente bedraagt 1 procent 1. Wie nog een energielening wil verkrijgen, moet de aanvraag ten allerlaatste op 31 oktober 2018 (volledig!) indienen. Op die manier kunnen deze dossiers nog verwerkt worden voor de start van het nieuwe jaar.

 

Vanaf 2019 zal nog enkel de kwetsbare doelgroep een beroep kunnen doen op de energielening. Voor de doelgroep bedraagt de rente 0 procent met een maximumlooptijd van 10 jaar. Ben je alleenstaande, gepensioneerd, of heb je een laag inkomen, ga dan zeker even na of je tot de doelgroep behoort.

Wil je nog gebruik maken van de Vlaamse Energielening? Wacht dan niet en bekijk hier wat je nodig hebt om het dossier volledig in te dienen.

_______________________

De Vlaamse Energielening kent een rentevoet van maximaal 2% (2% jaarlijks kostenpercentage (JKP)), maar voor ieder leningsdossier dat afgesloten wordt tussen 1 januari 2018 en 31 oktober 2018 neemt stad Mechelen de rentelast van 1% over. Hierdoor wordt de Vlaamse Energielening voor woningen gelegen in Mechelen van 1 januari 2018 tot 31 oktober 2018 aangeboden aan 1% (1% JKP).

Opgelet: Geld lenen kost ook geld 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.