Gepubliceerd op:
7
januari
2022

De beurs Wonen is er weer*. Twee weekends op rij: van 29 tot 31 januari en van 4 tot 6 februari 2022. En alle Mechelaars zijn welkom! Registreer je snel en krijg je gratis tickets.

Heb je plannen om te bouwen of te renoveren? Of nood aan gratis bouwadvies? Twee weekends op rij (29-31/1 en 4-6/2 2022) vind je tal van (ver)bouwexperts op één plek: de Nekkerhal Mechelen. En ook de Stad zelf doet mee.

Registreer je en krijg meteen je gratis tickets. 

Registreer je

Als je komt, spring dan zeker binnen in de Mechelse renovatiemobiel. De collega's van Mechelen Klimaatneutraal adviseren je er o.a. over duurzaam planadvies, renovatiebegeleiding, fossielvrij verwarmen en je krijgt er tal van energietips en meer.

Mechelen Klimaatneutraal voorziet

Infosessie: Is jouw woning klaar om fossielvrij te verwarmen zonder gas en stookolie?

Je woning onafhankelijk maken van gas of stookolie kan. Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken. Welk type biedt de meeste voordelen? En welk warmteafgiftesysteem heb je nodig? Laat je goed informeren. Zo vermijd je verrassingen, doorprikje verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Marleen De Roye (Dialoog vzw) licht toe hoe je van fossiele brandstoffen kan afstappen en overschakelen naar hernieuwbare bronnen, zoals een warmtepomp. Ighor Van de Vyver (Mechelen Klimaatneutraal) vertelt hoe je concreet aan de slag gaat met de ‘Doe de 50 graden test’ en het ‘Groepsaanbod Warmtepompen’. 
 
Deze sessie is mogelijk dankzij steun van het EU project SHIFFT.

Adviessessie: Duurzaam (ver)bouwadvies voor Mechelaars

Een energetische renovatie, hoe pak ik dat aan? Eerst muurisolatie of toch beter nieuwe ramen? Ik wil graag mijn gas- of stookolieketel vervangen, maar wat is het alternatief? En wat met de premies en verplichtingen? Zie je ook de bomen niet meer door het renovatiebos of wil je gewoon graag een tweede objectieve mening, kom dan langs in de Renovatiemobiel op de stand van Mechelen Klimaatneutraal. Tijdens de Beurs Wonen kunnen Mechelaars er terecht bij renovatiebegeleiders van Mechelen Klimaatneutraal voor uitgebreid duurzaam (ver)bouwadvies.


Ontdek alle standhouders op www.wonen.eu.

Let op! Onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Banner beurs Wonen