Een aantal leegstaande panden en achterliggende magazijnen in de Onze-Lieve-Vrouwestraat zijn vervangen door een woonproject met ruimte voor detailhandel op de benedenverdieping.

De stad Mechelen wil op deze locatie nieuwe investeringen aantrekken: winkels met een grote aantrekkingskracht die de bestaande handelszaken versterken, zodat er kruisbestuivingen kunnen ontstaan.

Dockx Projectbouw uit Dessel heeft eind 2017 de panden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat en de achterliggende magazijnen gesloopt, waarna de archeologische opgravingen konden uitgevoerd worden. De eerste resultaten hiervan brengen alvast een bijzonder rijke geschiedenis aan het licht.

Naast het Hof van Cortenbach verrezen 23 nieuwbouwappartementen, verdeeld over twee aparte gebouwen (3A en 3B). Op de benedenverdiepingen is er ruimte voor winkels. De appartementen variëren in grootte van 1 tot 3 slaapkamers en hebben een eigen terras, tuin of gemeenschappelijke tuin. Ondergronds is een private parking voorzien.

De ontwikkelaar zette ook in op de vernieuwing van een aantal panden die grenzen aan het Cortenbachplein. Zo is het voormalige magazijn aan Korenmarkt 27 (3C) bijna omgevormd tot een nieuwbouw met handelsgelijkvloers en drie appartementen. Via de poort ernaast, aan Den Breckpot, kunnen bewoners en bezoekers binnenkort naar het Cortenbachplein.

Ook Korenmarkt 15 onderging een metamorfose. De magazijnen achteraan (3D) zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt  voor een nieuw gebouw met drie tweeslaapkamerappartementen gericht naar het Cortenbachplein. Het hoofdgebouw aan de Korenmarkt (3E) krijgt een grondige renovatie. In de Onze-Lieve-Vrouwestraat nummer 8 (3F op het plan) opende een nieuwe handelsruimte. De woning erboven wordt later gerenoveerd. Voor de verbouwing van de Onze-Lieve-Vrouwestraat 26 (3G) en 36-38 (3H) maakt de ontwikkelaar momenteel de plannen op voor een handelsgelijkvloers, appartementen en studentenkamers.

Meer informatie over de private ontwikkeling en verkoop door Dockx Projectbouw: www.dockx.com

Beeld Onze-Lieve- Vrouwestraat

Zicht op residentie Cortenbach in de Onze-Lieve-Vrouwestraat

Voor- en achtergevel van de nieuwbouw aan Korenmarkt 27 (3C)