Word Ambassadeur van de Jeugdbeweging!

Dat is niet eens moeilijk. Wat moet je daarvoor doen? 

  1. Overtuigd zijn van de meerwaarde die een jeugdbeweging biedt voor kinderen.
  2. Je gegevens hieronder achterlaten. Je kan kiezen hoe ver je engagement reikt. 

Vanaf dan ben je een Ambassadeur van de Jeugdbeweging!

 

* De Ambassadeurs van de Jeugdbeweging kaderen in de actie Jeugdwerk voor Alleman, een project van de Mechelse jeugddienst samen met vzw J@M. Zij maken de Mechelse jeugdbewegingen en hun netwerken sterker en beter gewapend voor de toekomst. Tegelijk maken ze met Jeugdwerk voor Alleman de jeugdbewegingen cultureel diverser. Voor de stad Mechelen is het helpen slagen van samenleven in diversiteit dan ook een prioriteit.
Momenteel hebben de kinderen in jeugdbewegingen nog een overwegend autochtone (en middenklasse-) achtergrond. Uit gesprekken met Mechelse ouders met een migratieachtergrond blijkt dat vaak niemand in hun familie of vriendenkring reclame maakt voor de jeugdbeweging. Zij hebben er dan ook weinig vertrouwen in dat de jeugdbeweging een veilige en leerrijke plek is voor hun kind. Ambassadeurs helpen mee dat probleem op te lossen. De jeugdbewegingen gingen zelf ook al aan de slag, door elk op maat een eigen actieplan op te stellen om zich actief open te stellen voor alleman. De jeugddienst en J@M ondersteunden hen daarbij.

 

 

  • 1Gegevens
  • 2Overzicht
  • 3Bevestiging
Je bent ambassadeur van de jeugdbeweging! We tonen dat door je naam te posten op www.mechelen.be/ambassadeurs-van-de-jeugdbeweging. Wil je ook actie ondernemen? *
Heb je een link met een jeugdbeweging? (bv.: je kind gaat ernaartoe, je bent er zelf naartoe geweest, ...)