Op deze pagina krijg je een overzicht van de vaste activiteiten in het dorpshuis, aangeboden door vrijwillige Muizenaars. 

Zoek je een overzicht van alle initiatieven in en om het dorpshuis raadpleeg dan DE KALENDER

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuw, abonneer je dan op NIEUWSBRIEF MUIZEN. 

 

Boekenruil en bibpunt, afhaal- en inleverpunt van de hoofdbib

Woensdag van 13.30u tot 17u.  Gesloten op feestdagen. Bibpunt gesloten van 1 juli tem 1september, boekenruil blijft open!

Woensdagnamiddag, ontmoet elkaar!

Bij een drankje van 13.30u tot 17u. Gesloten op feestdagen. 

            Babbel en uitwisselingsmomentje voor iedereen. 

 17,  31 juli en 14 (onder voorbehoud), 28 augustus

 Kinderactiviteiten en Djembéles!

Tijdens de zomermaanden schakelt de werking nog een versnelling hoger: het animatieteam van Jeugddienst Mechelen komt de gelederen versterken.
We spelen telkens rond een cool thema. Maak je borst nat, trek je zevenmijlslaarzen aan en rep je naar het dorpshuis.

Waar: dorpshuis
Wanneer: woensdagnamiddag van 13.30u tot 17u

  • 10 juli: beat it
  • 24 juli: survival
  • 7 augustus: Willy Wonka (Sjakie en de chocoladefabriek)
  • 21 augustus: in de wolken

Om 16.30u ronden we af en ruimen we samen op.
OPGELET: geen kinderopvang, begeleiding door volwassenen verplicht.

Altijd een thema knutselaanbod! Misschien heb je zin om ter plaatse te spelen met gezelschapspelletjes uit onze kast of een djembéles te volgen (€3 voor een uur incl. gebruik van een djembé)

Voor detail activiteiten zie fb pagina kinderwerking Muizen.

MUIZEN BORRELT

 Elke laatste vrijdag vd maand om 20 u

Op 26 juli mojito editie!

Omdat veel Muizenaars aangeven elkaar te willen ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar de buren, vatten wij de koe bij de horens.  De bedoeling is in eerste instantie om elkaar te ontmoeten en anderzijds samen iets te doen. Een gezelschapsspel spelen, kaarten of samen handwerken,....het kan allemaal. We hopen dat het dit moment velen kan aanspreken en zin doet krijgen om onze dorpsgenoten beter te leren kennen. Hopelijk tot vrijdag! Groetjes Anne en Tina

Wie zelf zin heeft om samen met dorpsgenoten een activiteit te begeleiden of zelf iets in elkaar te steken mag ons gerust contacteren, mieke.vanvelthoven@mechelen.be of spreek ons aan tijdens de openingsuren. 

Wat is boekenruil? Elke woensdag 13.30u - 17u

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek plaatst in het dorpshuis dan krijg je een enorme boekencollectie. Het is net een bibliotheek, alleen er is geen administratie en lid worden hoeft ook niet. We stellen een grote collectie boeken vrijblijvend beschikbaar om te lezen en naar eigen inzicht terug te brengen of te ruilen met een ander boek.

We houden ons aanbod actueel door geen boeken ouder dan 20 jaar, plakboeken, schoolboeken en encyclopediën in het rek te plaatsen. 

Boekenruilkastjes

Stad Mechelen plaatst overal boekenruilkastjes.
In Muizen staat het kastje op de hoek van de Magdalenasteenweg en de Karolingenstraat

Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek. Ga voor een eerlijke ruil: neem je een goed, net en recent boek uit de kast,  plaats dan een gelijkaardig boek in ruil. Boeken die verouderd, vergeeld of stuk zijn horen niet thuis in het kastje! De kastjes zijn geen papiermand noch een antiekwinkeltje. 

Veel leesplezier !

Contactpersonen