Op deze pagina krijg je een overzicht van de vaste activiteiten in het dorpshuis, aangeboden door vrijwillige Walemnaars.

Zoek je een overzicht van alle initiatieven in en om het dorpshuis raadpleeg dan de kalender

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuw, abonneer je dan op nieuwsbrief Walem

Boekenruil - digipunt en ontmoeting

Elke donderdag van 18u - 20u (gesloten op feestdagen) - Het Predikheren Mechelen

Wat is boekenruil?

Bijna iedereen heeft er, boeken die eens gelezen ergens staan te bestoffen. Als iedereen die boeken op één rek plaatst in het dorpshuis dan krijg je een enorme boekencollectie. Het is net een bibliotheek, alleen er is geen administratie en lid worden hoeft ook niet. We stellen een grote collectie boeken vrijblijvend beschikbaar om te lezen en naar eigen inzicht terug te brengen of te ruilen met een ander boek.

We houden ons aanbod actueel door geen boeken ouder dan 20 jaar, plakboeken, schoolboeken en encyclopediën in het rek te plaatsen.

Boekenruilkastjes

Stad Mechelen plaatst overal boekenruilkastjes.

Het werkt net als in de boekenruil: als je een boek meeneemt, kan je hem terugbrengen nadat je hem gelezen hebt of ruil je het voor een ander boek. Ga voor een eerlijke ruil: neem je een goed, net en recent boek uit de kast, plaats dan een gelijkaardig boek in ruil. Boeken die verouderd, vergeeld of stuk zijn horen niet thuis in het kastje! De kastjes zijn geen papiermand noch een antiekwinkeltje.

Veel leesplezier !

Contactpersonen