Gepubliceerd op:
6
januari
2021

De beurs Wonen die werd aangekondigd in Nieuwe Maan 93, werd afgelast gezien de huidige coronamaatregelen. Mechelen Klimaatneutraal plant wel enkele infoavonden voor wie graag meer wil weten over duurzaam verwarmen.

90 % van de Vlaamse gezinnen verwarmt met stookolie of aardgas. Maar wist je dat die fossiele brandstoffen verantwoordelijk zijn voor 14 % van de Vlaamse uitstoot van broeikasgassen? Gelukkig zijn er ook meer duurzame manieren om je huis energiezuinig en comfortabel te verwarmen. Goed isoleren, vloerverwarming, een warmtepomp, warmtenetten…

Deelnemen aan een infosessie

In Nieuwe Maan werd aangekondigd dat je met jouw vragen rond renoveren en bouwen terecht kunt op de beurs Wonen in de Nekkerhal eind januari. In de huidige coronasituatie is zo’n grootschalig evenement echter onmogelijk. Mechelen Klimaatneutraal organiseert in februari wel enkele online infoavonden rond duurzaam verwarmen.


Woensdag 3 februari: Warme Winteravond groen verwarmen

Op deze avond kom je meer te weten over hoe we warmte kunnen halen uit de natuur, van biomassa uit houtkanten tot ‘blauwe’ warmte uit de Dijle. Je leert er ook meer over het warmtenet van Warmte Verzilverd BV in Mortsel en Edegem, dat warmte van een fabriek hergebruikt om nabijgelegen woningen te verwarmen.

Locatie: Online
Tijdstip: van 19.30u tot 22.30u
Gratis

Inschrijven


Woensdag 10 februari: energiezuinig verwarmen

Wist je dat een verwarmingsinstallatie van tien jaar oud al handenvol geld kan kosten? Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden voor verwarming in je woning. Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en meer wooncomfort. In deze sessie kom je alles te weten komt over centrale of decentrale verwarming. Je ontdekt er ook of hernieuwbare energie haalbaar is voor jou. Voorkennis is niet nodig.

Locatie: online
Tijdstip: 20u
Gratis

Inschrijven


Woensdag 24 februari: warmtepompen

Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken? Welk type biedt de meeste voordelen? En welk warmteafgiftesysteem heb je nodig? Laat je goed informeren tijdens deze infosessie.

Locatie: online
Tijdstip: 20u
Gratis

Inschrijven


Wil je nu al aan de slag? Neem contact op met Energiepunt Mechelen, een e-mail naar energiepunt@mechelen.be of een telefoontje naar 015 29 78 92.