Elke Mechelaar telt mee

Kan je je een stad voorstellen zonder mensen? Mechelen zonder mensen is als een voetbalstadion zonder spelers of een decor zonder acteurs. Met elke nieuwe ploeg krijg je een ander spel, andere relaties en andere verhalen die zich ontwikkelen. Dat maakt het boeiend. 

We leven samen met stadsgenoten van 138 verschillende nationaliteiten. Ieder heeft zijn eigen verhaal, soms geworteld in Mechelen, soms met verschillende culturele invloeden. Dat geeft een enorme rijkdom aan verhalen. Ieder van ons is op zijn/haar manier uniek en al deze verhalen, oude en nieuwe samen, maken een even uniek Mechelen. Want de mensen maken de stad. Alles wat we doen, de plaatsen die we bezoeken, de manier waarop we de stad gebruiken, ... geeft mee betekenis aan Mechelen.

Mechelen is fier op haar diversiteit, op hoe we samen geschiedenis schrijven én vorm geven aan de toekomst.

21 maart, Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie

In de nasleep van de 2de Wereldoorlog riepen de Verenigde Naties 21 maart uit als Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De gruwel van de holocaust mocht zich niet herhalen. Alle landen werden opgeroepen om rassendiscriminatie met alle mogelijke middelen tegen te gaan, een ijzersterke belofte.

Ook in Mechelen is er absoluut geen plaats voor racisme en discriminatie. In 2017 laten we deze dag niet onopgemerkt voorbij gaan. Een krachtige campagnefilm toont Mechelaars met verschillende achtergronden. Elk van hen toont zijn of haar talenten of passies. Elk van hen is een trotse Mechelaar. Elk van hen geeft vorm aan onze stad.

 

Dit filmpje delen kan via facebook.

Daarnaast onderschrijft de stad een uitgebreide visie en missieverklaring en voert zij een antidiscriminatiebeleid in de horeca, in de huisvesting, op de arbeidsmarkt, bij de politie,…  

De stad werkt ook nauw samen met Unia, een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. Met hun campagne #GeefMe1Minuut willen ze racisme en hokjesdenken tegengaan. Unia vraagt de hashtag #GeefMe1Minuut te gebruiken bij filmpjes, verhalen en foto's om duidelijk te maken dat niemand in een hokje hoort. In 1 minuut kan je veel vertellen...

Meer info: www.unia.be  

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.