Gepubliceerd op:
14
september
2021

Tussen 16 en 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Hiermee zetten we duurzaam vervoer in de kijker. Maar wat is dat nu? En hoe ga je zelf goed op weg?

Duurzame mobiliteit zegt niet dat je je niet mag verplaatsen. Je kunnen verplaatsen, blijft belangrijk. Maar duurzame mobiliteit probeert de impact van mobiliteit op anderen en onze planeet te verkleinen.

Minder verplaatsingen

Kies voor minder verplaatsingen door bijvoorbeeld regelmatig te telewerken of te wonen vlak bij alle voorzieningen.

Kies voor de fiets of het openbaar vervoer

Laat de auto regelmatig staan en kies voor de fiets of het openbaar vervoer. Jarenlang was de auto koning op ons openbaar domein. Meer en meer maken we onze steden op maat van alle weggebruikers. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Ook in Mechelen. We breiden het autoluwe centrum uit, creëren meer fietsenstallingen, zetten in op deelmobiliteit, investeren in veilige en comfortabele fietsroutes en maken de woonwijken fietsvriendelijker. We wilen van Mechelen dé fietsstad van Vlaanderen maken. Lees meer over fietsen in Mechelen

Doe je je auto weg? Dan krijg je een subsidie van maximum 250 euro per gezin. Hiermee kan je een terugbetaling aanvragen voor een selectie van vervoersalternatieven.

Deel een auto of fiets

Neem je toch de wagen? Kies dan vaker voor carpoolen of een deelwagen. Wist je dat een gedeelde auto al snel 5 tot 10 privéauto’s vervangt?

Tegen 2025 willen we 200 deelsteps, 500 deelfietsen , 7000 autodelers en 350 deelwagens in Mechelen. Ook deelbakfietsen vind je in Mechelen op negen plaatsen. Daarvoor investeren we de komende jaren 961 525 euro in autodelen en 778 860 euro in deelfietsen.  

Vandaag is het aanbod van deelmobiliteit al heel groot in Mechelen. Ontdek het aanbod op www.delenisvooriedereen.be. Er zit zeker iets tussen dat bij jou past. Want delen is… voor iedereen!