Jonge Wolven zijn Mechelse tieners tussen 12 en 15 jaar die leuke dingen willen doen in Mechelen. Elke schoolvakantie plannen we nieuwe workshops en activiteiten in waar de Jonge Wolven gratis aan kunnen deelnemen. De plaatsen zijn beperkt naargelang de activiteit.

Jonge Wolven is een onderdeel van het Mechels jongerenmedialab Project Wolf. Bij Wolf kunnen 16+ jongeren zich uitleven met media zoals fotografie, video, tekst en radio. Jonge Wolven stoomt je helemaal klaar om daarna ook een echte Wolf te worden.

Workshops in de krokusvakantie

13/02/2018 - Face on/off - 14u00 tot 16u30

Zie jij ook verhalen ontstaan als je naar beelden kijkt? Wil jij ook met een frisse blik kijken en portretten leren maken die iets uitstralen? Laat je dan onderdompelen in de wereld van de fotografie. Je smartphone of tablet wordt je werkinstrument. Wat zie je? We observeren en fotograferen erop los en komen tot eigenzinnige portretten die je digitaal kan versturen en delen.  

In samenwerking met Artforum.
Doelgroep: 12 - 15 jaar
Benodigdheden: eigen smartphone en kabel om aan te sluiten op een computer. 

14/02/2018 - Striptekenen - 14u00 - 16u30

‘Lay-out’ en ‘scenario’, wat is dat precies? Waarin verschilt een ‘superheld’ van een ‘anti-held’? Hoe maak je tekstballonnetjes en welk geluidseffect heeft een donderwolk? In deze workshop krijg je antwoord op al deze vragen. We gaan zelf aan de slag om ons eigen stripverhaal te maken.

Doelgroep: 12 - 15 jaar 
In samenwerking met Artforum 

Workshops in de paasvakantie

3/04/2018 - Anim'actie - 14u00 - 16u30

Een hoop plasticine, afvalmateriaal, wasco's en een wit vel papier. Met behulp van een digitaal fototoestel zullen we deze materialen laten bewegen in onze eigen animatiefilmpjes. Fantaseer een verhaal, ontwerp je achtergrond, je personages en... Actie!

In samenwerking met Artforum. 
doelgroep: 12 - 15 jaar


6/04/2018 - graffiti voor beginners - 14u00 - 17u00

Even oefenen hoe je een spuitbus het best vastneemt,  hoe hard drukken en voilà, je bent vertrokken om je eigen graffitiwerk te maken! 

Je maakt kennis met de mogelijkheden van de spuitbus, waarna je een space art-werk maakt of werkt met positieve en negatieve sjablonen. Nadien kan je op jouw eigen originele manier sjablonen maken om je naam of tag te verfraaien.

Kies zelf je eigen ondergrond: muur, karton, canvas of MDF-paneel. We oefenen sowieso eerst op karton. 

Doelgroep: 12 tot 15 jaar 
Benodigdheden: vuile of oude kledij aandoen

Inschrijven

Inschrijven voor de workshops doe je HIER Voor vragen of opmerkingen kan je mailen naar info@projectwolf.be 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten en workshops? Like dan de Facebookpagina en schrijf je in op de nieuwsbrief.

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail address: