Gepubliceerd op:
21
oktober
2021

Via de app meld je een probleem op een fietsroute. De meldingen komen ook terecht bij de VRT. Die beoordeelt ze en neemt ze op in het radio verkeersbulletin. Vergeet problemen aan fiets- en voetpaden zeker ook niet aan ons te melden. 

Via de app doen fietsers onderweg meldingen over een tijdelijk of plots probleem op de weg. Denk aan een afgesloten fietsroute, een omgevallen boom, wegenwerken, omleidingen of gladde fietspaden. 

Na de melding wordt voor alle gebruikers een icoontje zichtbaar op de kaart in de app. De melding komt ook terecht bij de VRT-redactie. Die beoordeelt de meldingen en neemt ze op in het radio verkeersbulletin. Fietsers die de app gebruiken of het bulletin beluisteren kunnen hun fietstraject naar het werk of de school aanpassen om bijvoorbeeld gesloten of gladde fietspaden te vermijden.

De app is ontwikkeld door de Fietsersbond samen met HYPE en VRT

Download de app

Meld problemen ook aan het fiets- en voetpadenteam

Binnen de uitvoeringsdiensten van de stad is een speciaal fiets- en voetpadenteam aan de slag. Dit team volgt meldingen over gebreken of hindernissen aan fietspaden en voetpaden op en doet op korte termijn kleine ingrepen.

Meld een probleem aan het fiets- en voetpaden