Gepubliceerd op:
11
oktober
2017

Kinderen die naar het Tivolipark gaan, kunnen vanaf nu gebruik maken van een vernieuwd speelplein. De stad moedigt kinderen aan om te spelen in de natuur. Na eerder dit jaar speelpleintjes te hebben geopend in het Pennepoelpark en het Hovenierspark, is nu de vernieuwde speeltuin in het Tivolipark geopend.

Het speelplein voor kinderen ouder dan zes jaar, kreeg een volledige make-over en werd voorzien van duurzame speeltoestellen. Met een hapje en een drankje werden de verschillende speeltuigen door de aanwezige kinderen, getest en goedgekeurd.

In Mechelen Kinderstad krijgen de jonge Maneblussers genoeg ruimte om buiten te spelen. De stad blijft daarvoor investeren in het opknappen en het aanleggen van parken en tuinen in het algemeen en meer specifiek van nieuwe spelterreinen en speeltoestellen. Met de opening van het speelplein in het Tivolipark, is er voor de derde keer dit jaar, meer speelplezier terug te vinden in een Mechels park.

De bestaande speelzone voor kinderen ouder dan zes jaar werd volledig heringericht. Het nieuwe avontuurlijke speellandschap werd mooi geïntegreerd in de bosrijke omgeving.

In 2016 mocht het Tivolipark maar liefst 11 650 begeleide bezoekers ontvangen. Dit zijn dus scholen of verjaardagsfeesten die een educatieve activiteit in het park gevolgd. Daarnaast is er natuurlijk nog een veelvoud daarvan die op jaarbasis het park bezoekt. Dit aantal blijft stijgen, zeker omdat ook het aanbod de laatste jaren stelselmatig werd opgetrokken: het Kadodder- en Spotterpad, de knuffelhoek, het bijenklasje, het blote voetenpad… . Het was dan ook hoog tijd om al die bezoeker een mooie nieuwe speeltuin te geven. Met de vernieuwde speeltuin wordt het park nog een beetje mooier en aantrekkelijker.

De populariteit van het Tivolipark is de laatste jaren duidelijk toegenomen. Het speelplein is dan ook heel geliefd bij de kinderen. Net zoals we dat bij onze andere speelpleintjes doen, hebben wij ook hier ons oor te luister gelegd in de buurt. Zo krijgen de buurtkinderen een speelplein op maat en wordt spelen nog leuker. Door opnieuw speelplezier in een park te voorzien, willen de stad het spelen in de natuur aanmoedigen.

Op het speelpleintje werden de figuren Spotter en Kadodder verwerkt in twee boomhutten. Voor elk van hen is er een boomhut voorzien, die met elkaar verbonden zijn met een 6,5 meter lange touwentunnel. Beide boomhuttorens werden aangevuld met een boomparcours. Het eerste boomparcours bestaat uit een ingekerfde stam, zwerfkeien, stapstammen en een knuppelbrug. Het tweede parcours bestaat uit een touwenbrug, een apenbrug, een cirkelbrug en een evenwichtsbalk. Uiteraard ontbreken populaire speeltuigen zoals een kabelbaan met een lengte van 25 meter en een vogelnestschommel niet.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.